17:24 | December 3, 2014

TÄVLING! VINN EN NIKON D5300

_MH11401JulianH_nikon1julianhernandez_nyc02Snapshots taken with my Nikon D5300

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD

Äntligen! Dags för Nikon tävlingen som jag nämnde för ett tag sedan. Som ni säkert vet så har jag ett ambassadörskap med Nikon just nu och fått chansen att testa deras kameror. Nu har ni chansen att vinna en Nikon D5300 som ni kan ta fina bilder med när ni är på semester eller vad ni nu gillar att fota.

Gör så här: Motivera i kommentarsfältet till detta inlägg varför just DU borde vinna en Nikon D5300 till ett värde av 7890kr och beskriv hur du skulle använda den i din vardag. Uppge även din mail så vi kan kontakta vinnaren sen!

Tävlingen pågår fram till den 12e december så kör hårt! Låt bästa man/kvinna vinna :) LYCKA TILL!!!

OBS: Denna tävlingen gäller bara för mina läsare i Sverige

122 Responses to “TÄVLING! VINN EN NIKON D5300”

 1. David on

  Jag skulle inprincip använda kameran tjugofyra sju, jag ha just nu bara en iphone kamera nu.
  Att kunna ta bilder med bra kvalité vore en sann dröm det skulle göra att jag fick en god sömn.
  För när jag tar mina bilder vill jag visa en känsla så jag får andras yttre att glänsa.
  Så skulle det va så att ni valde mig som vinnare av denna underbara teknik, så skulle jag drabbas av positiv panik.

  Peace out! /David

  Reply
 2. Matilda Persson on

  ALLTSÅ EN DRÖM KAN BLI SANN!!! Har under hösten bokstavligt talat jobbat ihjäl mig för att spara ihop pengar till en resa till Asien/Australien/nya Zeeland resa och pengarna finns alltså inte till en nya kamera. ATT VINNA DENNA skulle göra så att jag får möjligheten att bevara allt det underbara vi förhoppningsvis kommer få uppleva!!!! Aaaah, håller mina tummar kan man ju alltid göra :-). Puss

  Reply
 3. Hanna on

  Älskar att fota men tyvärr äger jag just nu bara en kamera vilket är min mobilkamera. Sedan jag flyttade hemifrån och blev student i samma veva har jag inte längre tillgång till “familjens systemkamera”. Att köpa en egen är inte direkt högsta prio när man är student men jag har länge funderat på att använda mina sparpengar till en systemkamera då jag verkligen skulle vilja ha en. Jag skulle verkligen bli superduper lycklig om jag vann en nikon d5300!! Eftersom jag 1. Hatar att vara med på bild 2. Vistas mycket i naturen skulle kameran resultera i många naturbilder. Dessutom är jag sämst på att ta mig tid att föra över bilder men med Wifi-funktionen skulle inte det bli ett problem ;)

  Reply
 4. Olivia Hansson on

  Hej Julian! Var rädd att jag missat denna tävling men äntligen kom den! Har ett enormt intresse för allt inom kreativt skapande, målar, ritar, fotar osv mycket på fritiden. Har dock bara kunnat fota med lånekameror från min skola hittils då en riktigt bra egen kamera svider så hemskt i plånboken… Tar studenten till våren så då är lånandet samt fotandet över för min del dock, så denna skulle verkligen vara uppskattad från min sida! Brinner som sagt för kreativitet så denna kamera skulle användas flitigt både i vardagen, under resor, upplevelser och för att fota riktigt genomtänkta “konstbilder”.
  Håller tummarna för att jag inte vinner, då jag har så himla otur och får alltid tvärt emot det jag vill!
  Massa kramar till dig!
  Olivia

  Reply
 5. Emma on

  Hej Julian! Jag skulle så gärna vilja vinna kameran för att min nuvarande kamera är verkligen inne på slutspurten. Jag driver en blogg som växer och växer och för mig är det viktigt att bjuda på fina bilder i bloggen. Med min nuvarande kamera går inte det och eftersom att jag är student räcker inte pengarna till till en ny kamera just nu. Därför skulle jag bli sååå glad om jag vann denna :) Jag skulle använda den varje dag att fota outfitbilder, semesterbilder, bilder på min lägenhet, matbilder etc etc. Tack för en grym blogg, älskar din stil och dina bilder!!

  Reply
 6. Emma on

  Hej!
  Jag älskar att fota och har just nu en väldigt basic kamera och denna Nikon hade verkligen kunnat ta mitt stora intresse till en ny nivå. Under hela hösten har jag jobbat som en galning för att ha råd att åka ut och se världen i vår och trotts att jag jättegärna hade köpt en ny kamera så räcker inte ekonomin till det just nu. Vill kunna föreviga mitt resande med vackra och högkvalitativa bilder som jag kan kolla tillbaka på med glädje. Ofta när jag kollar på gamla bilder blir jag besviken över den dåliga kvalitén och det är inget jag vill göra med dessa bilder, mitt livs resa ska inte suddas ut i dåliga mobilbilder!
  Tack för att du förgyller min vardag med vackra outfits och tack för en grym tävling!

  Reply
 7. Amanda on

  Att vinna en sprillans ny kamera hade varit som att vinna en ny vän. Tillsammans hade vi haft väldigt kul – vi hade dokumenterat den första snön, spontana roadtrips, andra vänner och så klart vår kärlek till varandra. Vi hade kanske inte fångat det mest extravaganta, utan istället hade vi tillsammans förgyllt den annars gråa dagen, och det är väl egentligen vad det mesta handlar om?

  Reply
 8. Elinn on

  Jag skulle gärna vilja vinna för att jag är grymt intresserad av foto, mode, smink osv. Allt sånt tycker jag är jätteroligt. Dock har jag aldrig riktigt fått möjligheten att använda en bra kamera och uttrycka mig i bilder som egentligen är min dröm, för att jag helt enkelt inte har råd. Det hade verkligen varit en stor ära att få vinna denna fina kameran.
  Tack för allt :)

  Med vänlig hälsning,
  Elinn

  Reply
 9. Martina on

  I maj uppfyller jag en av mitt livs högsta drömmar. Jag flyttar till mina drömmars stad. Den 1 maj lyfter ett flygplan från Arlanda, ett flygplan som tar mig över Atlanten till the big Apple, New York. Det går inte med ord att förklara den genuina kärlek jag känner till denna stad och jag går nästan sönder inombords varje gång jag tänker på dofterna, människorna och atmosfären.

  Att dokumentera resan gör jag på bästa sätt med sinnet, i mötet med nya människor och de intryck som dagligen kommer att fastna på ögats lins. Det verkliga mötet och dem verkliga intrycken är dem allra starkaste. Att sedan få se tillbaka på mina månader i New York i form utav bilder sprängfyllda med känslor, minnen och intryck är en otrolig bonus i det stora äventyr som just nu ligger framför mina fötter. Känslofyllda bilder som upplevts både genom ögats lins och genom linsen på en fantastisk kamera.

  Det pirrar extra mycket i magen när jag ser dina bilder i inlägget ovan, därför håller jag tummarna lite extra över att det är just en Nikon D5300 som packas ner i resväskan tillsammans med förväntningar och glädjerus samma morgon som planet lyfter och tar mig till andra sidan Atlanten!

  Varma hälsningar Martina

  [email protected]

  Reply
 10. Adam Hagman on

  Bör jag vinna Nikon D5300?

  Ja, och varför bör jag det? Jag lever just nu min dröm, jobbar med det jag vill och bor vart jag känner för och där jag vill för stunden. Precis fyllt 20 år och jobbar som restaurang chef delvis då jag jobbar säsong. Under höst,vår och vinter håller jag till väldigt mycket uppe i Åre och norra Sverige. Som du kan gissa då blir det mycket natur bilder uppe på bergen och i de små byar som finns här i Norrland. Även blir det mycket skidbilder och gastronomiska bilder med mat och dryck inom restaurangen jag “bossar” på. Under sommaren står största fokuset för mig att ta mig runt både i Sverige och i övriga världen för att upptäcka olika typer av miljöer och mat och dryckers “kulturer”. Vad skulle inte då passa bättre än helt sjukt bra systemkamera!

  För eftersom jag lever ett liv mycket på resande fot så skulle det var mycket kul och bra att ha en kamera då man vill spara många utav dessa minnen! Dessutom en kamera med Wi-Fi så bilder går att spara direkt på min samsung, för under allt resande så har jag ej med dator… Då kan jag även dela med mig av mina upplevelser med andra!

  Det är min motivering till varför en Nikon D5300 skulle passa bra i mina händer! För just nu ger jag inte platser och mat en ärlig chans på bild…

  //Adam Hagman en mycket intresserad Hobby fotograf! [email protected]

  Ps, Älskar din stil och du är en väldigt stor förebild för mig som kläd ikon!

  Reply
 11. nathalie starcevic on

  DOOOG när jag såg detta! Jag har nämligen tänkt att stå i kö i 3 h typ på mellandagsrean om jag får ihop pengarna tills dess. Jag vill nämligen ha denna kameran mer än allt annat. Delvis att jag ska på min FÖRSTA solsemester någonsin (som en 22 årig “kvinna” är detta gaaaanska stort) i Januari, Mexico kommer destinationen bli :) Skulle såååå gärna vilja fånga alla ögonblick jag kan!
  Andra skälet till att jag faktiskt behöver en kamera är för att jag har en hobby, youtube! Och det börjar gå uppåt med mina prenumeranter och då krävs det även bättre kvalité! Måste därför byta ut min 6 år gamla handkamera till något mycket bättre! Så hade blivit SÅÅÅÅ glad om jag kunde få chansen att vinna så min youtubekanal kan utvecklas samt att jag kan få GRYMMA bilder i Mexico. /
  Nathalie :)

  Reply
 12. Johannes Sundin on

  Hej julian! Jag är 18 år och pluggar mode och design. skulle bara vilja säga att jag nog är ett av ditt största fan. började följa dig när jag insåg att våra stilar vår så liknande. Har dig som min största mode idol och mina vänner brukar driva om att dom ser in inre Julian i mig (ibland tar jag lite för mycket inspiration från dig) haha. Med hjälp av dig har jag lärt mig behärska mina skinnbyxor på ett helt annat sätt och känner efter att ja följt dig så länge att de är dags att våga starta en egen blogg! Ifall jag hade min egen kamera hade de nog hjälpt mig mycket :) Du är bäst. Även om jag inte vinner hoppas jag att jag får träffa dig någon gång! tack :D

  Reply
 13. Michelle Vinberg on

  Hej Julian!
  Jag har följt din blogg sedan start och jag älskar den verkligen! Din blogg är det första jag kollar in varje dag! Du är grym!
  Varför jag borde vinna kameran är på grund av att jag själv bloggar. Jag har bloggat i snart 1 år och det enda jag drömmer om är att min blogg ska växa. Du inspirerar mig så mycket till att verkligen ta snygga bilder och satsa på min blogg. Jag har ett stort intresse för foto och min dröm är att bli en stor bloggerska och fotograf. Jag är är bara 16 år och går på gymnasiet så därför har jag inte pengar att lägga på en riktigt bra kamera. Om jag skulle ha en så bra kamera som du lottar ut så hade jag tyckt det varit mycket roligare att verkligen lägga tid på mina bilder. Jag skulle verkligen vilja lära mig och börja gå fotokurser så det hade varit så härligt att få ha en så bra kamera. Jag har tidigare haft en annan kamera, men som jag inte alls är nöjd med och jag har kollat på just den här kameran väldigt länge och drömt om den, men jag har inte pengar att köpa den. Så om jag skulle vinna den här kameran hade jag blivit världens lyckligaste, satsat på det jag älskar (att blogga) och fota precis allt jag ser och utvecklas som fotograf! Kram på dig!

  Reply
 14. Charlie Malmsten on

  Halli hallå, Julian! Likt många andra ungdomar i min ålder står jag och stampar på tröskeln till framtiden. Ska man ta det där mini-steget och satsa, eller ska man hålla tillbaka och stå kvar på samma grund baserat på rädsla? Jag har alltid varit en brinnande intresserad för mode, och jag har startat, raderat, startat, raderat många bloggar de senaste åren. Jag tycks aldrig komma tillskott, trots att mina ambitioner sträcker sig långt och en lysande framtid som väntar på mig. Med en Nikon D5300 skulle allt detta ta slut. Jag skulle få möjligheten att ta mig in i bloggbranchen, att uppnå drömmar om att få skapa, utrycka, och främst dokumentera saker och ting jag tycker att omvärlden ska få ta del av. Min röst skulle förstärkas med en Nikon D5300. Detta skulle, för en sån halvförvirrad och rastlös tonåring som jag – vara ett av de största stegen i rätt riktigt till den framtiden jag strävar efter. Tack för din tid! Hoppas något innerligt!
  Med de STÖRSTA hälsningarna. /Charlie 17 år.

  Reply
 15. Johan on

  Att dokumentera varje steg man tar i livet och sedan kunna titta tillbaks på detta om 5,10,20 år är en underbar tanke. Varje resa, upplevelse och erfarenhet man erhåller. Att kunna dela med sig av sina minnen och att för alltid kunna spara dom, är en dröm. En Nikon underlättar då jag för tillfället saknar kamera (förutom mobilkameran som används i nuläget). Skulle vara mer än en lycklig och tacksam vinnare.

  <3

  Johan

  Reply
 16. Martina on

  JAAA TÄVLING! Så jag är en tjej med många bollar i luften, driven och frilansar. Dels är jag student, bloggar och studerar Mode & Design. Dagligen drar jag runt på min D3100 som har ett par år på nacken, och åååååh vad jag vill vinna en slant pengar så jag kan investera i en bra kamera.
  SÅHÄR ser min dag ut! Jag rusar iväg till skolan, både datorn och kameran är alltid i min väska. Upp med datorn i skolan & kameran kommer upp vid lunchtid. Dokumenterar allt i skolan, tar outfitbilder och senare under dagen klickar jag bland annat streetstyle i lokaltidningen och NU vill jag bli lite vassare och att vinna denna kamera skulle göra det möjligt för mig. Upp en nivå, bli mer motiverad och inte tappa suget för att jag inte gillar min kamera. Jag är en person som alltid har nöjt mig med “mellanmjölk, alltid lagom inte inte det bästa” men åååååh vad glad jag skulle ha blivit! Ha det bra & din stil är grrryyyyyymmm :D

  Reply
 17. David Ivarsson on

  Hej! Denna kamera kan inte komma till bättre använding än vad den kan göra nu! Genom att åkt skidor och skadat korsbandet som har lett till operation vilket gör att det öppnar upp för mycket olika resor och annat skoj tills jag ställer mig på skidor igen. Med hjälp av Nikon D5300 kommer jag kunna se tillbaka på allt roligt och min tid under rehabiliteringen med ett leende.

  Mvh David Ivarsson

  Reply
 18. Karin on

  Hej!
  Så varför skulle just jag vinna den här kameran? Jag skulle vilja ha en egen, jag brukar låna min pappas kamera, men nu ska jag flytta från Stockholm till Smålands mörka skogar och jag kan inte ta hans kamera med mig :(
  Jag fotograferar det mesta jag ser! Människor, natur och sport, det som inspirerar mig. Jag vill kunna ta bättre bilder när jag åker på semester! Det jag tycker om med just Nikon D5300 är att den har vikbar skärm och Wifi, så man snabbt kan ladda upp bilderna till telefonen eller datorn!
  Det skulle vara den perfekta julklappen men vi delar inte ut julklappar i min familj längre, i år ger vi pengar till välgörande ändamål istället, men ibland blir man som ett barn på julen och vill ha klappar iaf ;)

  Reply
 19. Alicia on

  Jag har precis kommit in på en utbildning där kreativitet spelar en stor roll. Därför vore denna kamera perfekt för mig! Jag vill kunna utveckla mitt fotograferande och kunna dokumentera livets alla härliga stunder. Har varit kameralös en längre tid så nu börjar det klia i fingrarna! Hoppas hoppas hoppas!

  Tack för en grym blogg!

  Reply
 20. Johan on

  Att få fotografera med en Nikon fm2 har varit en det underbar delarna av mitt liv som ung fotograf och jag glömmer aldrig ljudet från hur den slutaren låter.
  Jag nyligen fick testa en Nikon kamera och var som pånyttfödd och fick åter glöden till att fotografera igen med en ordentlig kamera! jag säger som Sally Mann “Photographs open doors into the past, but they also allow a look into the future.”
  // Johan

  Reply
 21. Nathalie on

  Hej Julian!
  Jag skulle vilja vinna åt min lilla syster. Hon har precist startat upp en blogg och fotograferar allt, inget och ingen kommer undan hennes fotograferande haha! Just nu använder hon min gamla digital kamera Nikon coolpix men med en Nikon D5300 skulle hennes jul bli den bästa och även hennes blogg :)
  Ha det fint!

  Reply
 22. Sara Dewez on

  Detta känns ju helt overkligt! Blir typ darrig av bara tanken. Jag har alltid önskat mig är en riktigt bra kamera men aldrig riktigt haft råd. Jag är sjukt fotointresserad och skulle ha med mig kameran överallt och fota allt från min omgivning till mina vänner. Dessutom skulle jag faktiskt kunna satsa på min bloggdröm genom att bland annat kunna ta fina outfitbilder. Vilket jag alltid har velat göra. Mitt fotointresse har liksom alltid funnits där och trots min dåliga mobilkamera så ger jag inte upp. Att fota och insperara är verkligen min dröm. Det är det jag vill göra.
  För att vara kortfattad, så skulle det här vara den perfekta julklappen till mig själv! Och jag känner att jag verkligen förtjänar det.

  Reply
 23. Nea on

  Hejsan Julia! Jag har en stor passion för fotografering, på sistone vet jag inte hur ofta jag ser vackra vyer i bilder..när jag ser en vacker plats, så ser jag den som en bild! (mina vänner som även går på foto linjen som mig tycker att jag är “galen” haha). Har velat ha en bra och fin kamera i 1,5 år, men tyvärr har min ekonomi satt stopp för det. Varken jag eller min familj har tillgång till att lägga ut pengar lite där och här.
  Men NU ska jag till Australien med min vän, vi åker lite efter jul och jag har aldrig tidigare varit såhär exalterad över något. Den här resan kommer jag aldrig glömma! Och just därför skulle jag vela ha en bra kamera så jag kan spara ögonblick. Kanske bör jag även nämna att jag nyligen skaffat blogg med inriktning på mode, resor, tankat och inspiration. Åh! Jag behöver en kamera i mitt liv! Detta skulle vara den ultimata julklappen! :D
  Kram!

  Reply
 24. Hanna on

  Hej Julian! Tänkte bara börja med att säga att jag älskar din blogg! Kollar den hela tiden och letar inspiration både i stil och fotografi. Jag har haft en Canon EOS D1000 innan men som tyvärr bestämde sig att få Error99 och lägga av.. Jag studerar på Malmö Högskola till förskollärare och har ett år kvar på utbildningen. Som student är man ju väldigt fattig och jag har så gott som bara pengar till hyra och räkningar innan de tar slut :/ Försöker att hitta något sätt att spara ihop pengar till en ny kamera men det är svårt då det alltid kommer andra utgifter i vägen … Jag älskar att fotografera, allt ifrån outfits och kläder, till mina fem småsyskon för att spara alla minnen från deras uppväxt. Jag hoppas att kunna starta företag i framtiden och har massor av idéer som en kamera absolut skulle kunna hjälpa mig att uppnå. Om jag skulle vinna denna kameran så skulle det betyda allt för mig (speciellt eftersom att jag aldrig har vunnit något i mitt liv haha). Håller alla tummar jag har och hoppas verkligen att du ser något i mig :)
  Tack så jättemycket på förhand, och God Jul!
  xx

  Reply
 25. Hanna on

  Hej Julian! Skrev en jättelång kommentar innan men då den inte har kommit upp här på sidan så vet jag inte om det blev något fel? :/ Försöker igen :)
  Tänkte bara börja med att säga att jag älskar din blogg, tittar här flera gånger om dagen och älskar att ha dig som inspiration, både till stil och fotografi. Jag älskar att fotografera och fotar allt jag ser. Dels outfits på både mig och andra men det blir även mycket bilder på mina fem mindre syskon för att följa deras uppväxt och spara alla minnen vi skapar tillsammans! Jag har har tidigare haft en gammal Canon EOS D1000 som för ett antal månader tyvärr bestämde sig för att lämna in handduken med Error99 :( Jag pluggar 100% här på Malmö Högskola till förskollärare och har ett år kvar i utbildningen. Livet som fattig student är svårt och de få pengarna jag får räcker så gott som bara till hyran och månadens andra räkningar. Försöker att spara ihop till en ny kamera men eftersom att det inte blir många kronor kvar till sparande (om det blir några pengar kvar alls i slutet av månaden) så är det svårt att få ihop… Jag har många ideér om vad jag vill göra i framtiden och har många företagsidéer i huvudet. Skulle kommit mycket närmre mina drömmar om jag hade en fungerande kamera och att vinna denna kamera skulle betyda allt för mig (dessutom eftersom att jag aldrig har vunnit något i mitt liv haha!). Hoppas verkligen att du ser något i mig! Jag håller alla tummar jag har och hoppas hoppas hoppas!
  Tack så jättemycket på förhand, och om jag inte vinner så får du ha en god jul!
  Puss och kram /Hanna

  Reply
 26. Frida Wallin on

  Shit va kul! Okej min plan är att åka till Australien när jag tar studenten, åka direkt och lämna min lilla men fina stad i Blekinge. Är så rätt för att fastna här på något sätt. Det känns som den perfekta drömmen som ska bli sann! Nu för tiden tar jag mycket bilder, men har ingen helt egen utan lånar familjens. Eftersom Australien och Sverige inte är lättas och billigast att åka mellan hade jag tänkt att starta en liten blogg om att flytta till Australien så alla kan få ta del av livet där. Fina bilder i en bra kvalitet är ett måste när jag själv läser en blogg, så på något sätt måste jag ju fixa en bra kamera, som är dyrt för en student som vill flytta utomlands. Ser bilderna framför mig, tänk mysiga kvällar med nya vänner på stranden, sådana minnen man vill spara på! Så med detta sagt hoppashoppas jag på att den fina kameran kan få bli min på något magiskt sätt! Drömma ska man lixom aldrig sluta med!
  Ha det bra Julian, kram Frida!

  Reply
 27. Nadja Rådström on

  Jag är väldigt intresserad av att fotografera fina bilder men jag har ingen möjlighet att köpa en kamera eftersom jag bor själv med min plastsyster och vi har inte råd med det just nu. Jag tjänar heller inte pengar eftersom jag är bara 15 FÖRUTOM barnbedraget. Ja, jag vet. Det låter så fruktansvärt kontigt när jag säger att jag bor själv när jag är 15 år men min pappa bor i Paris och jobar där och min mamma flyttade för någon månad sen till Barcelona (självklart har dom frågat om vi ville följa med men vi sa nej.) Och självklart skickar dom pengar till oss också men det räcker liksom inte till en kamera då vi måste köpa mat osv.
  Men iallafall.. Jag skulle använda kameran till vardagen. Eftersom mina föräldrar bor utomlands blir det mycket resor för mig och min plastsyster, så jag skulle använda mest min kamera till mina resor! Men självklart till mina outfits också då jag är väldigt intresserad av mode och jag ÄLSKAR att klä upp mig. Jag hoppas det räcker!

  Jag älskar dig och din blogg btw och du tar otroligt fina bilder! Kramis

  Reply
 28. Isabell Halldin on

  Handen på hjärtat- jag vill, helt ärligt inte vinna den här åt mig. Jag vill vinna den åt min fantastiska pojkvän som fyller 18 nu i december. Du vet de där personerna som lagar en, de personerna som drar upp en över ytan när det känns som man ska drunkna? Han är den personen för mig. Han är min person. Och han jobbade i en fabrik under sommarlovet, men hur vi än sparade våra pengar räckte de inte, och jag har sparat så mycket det går av min lön varje månad (jag jobbar på mcdonalds, bredvid gymnasiet) men de pengarna räcker inte då det är julklappar nu också. Men han är så värd den.
  Så hade jag vunnit den, hade jag slagit in den och gett honom på hans dag, och tillsammans hade vi använt den för att för alltid minnas de fina stunder vi har att se fram emot tillsammans.

  Reply
 29. Hanna Sundell on

  Tack! tack tack tack för att du ger en av dina läsare den här chansen till en sån toppen kamera!
  Jag skulle bli helt galet glad om jag fick möjligheten att kunna fota med den här Kameran.
  Jag har i år tagit en fotokurs i min skola där vi blivit tilldelade en varsin kamera och nu när kursen tar slut så måste kameran lämnas tillbaka vilket känns riktigt tråkigt då jag inte har möjligheten att köpa en egen kamera, och nu när jag äntligen har hittar något jag tycker är riktigt rolig vill jag inte behöva ge upp det.
  Så Julian, du skulle göra både min vardag så mycket roligare och ge mig chansen till att fortsätta göra något jag älskar! Evigt tacksam! Ha en underbar helg.
  God jul (snart) Tusen kramar, Hanna
  [email protected]

  Reply
 30. Ellinor Olsson on

  Hej Julian!
  Jo, jag skulle vilja vinna den här kameran för min syster. Hon är världens finaste människa, enligt mig, för hon finns alltid där och låter mig vara den jag är. Det är så att hon ska i januari flytta till London för att plugga media. Jag är ju självklart jätteglad för hennes skull men jag blir ledsen när jag tänker på hur mycket jag kommer sakna henne. Om jag skulle vinna denna kamera skulle jag självklart ge den till henne eftersom det skulle nog vara världens bästa present(och det skadar ju inte att hon ska gå media), och då får jag ju ett plus i kanten (ingen fara, jag hälsar att den var från dig också ;-)). Nej men haha jag skulle bara vilja göra henne glad eftersom jag vet att gymnasiet inte var hennes bästa år och att hon var väldigt stressad hela tiden och jag vet att hon skulle uppskatta det över allt annat. Hoppas du har en bra dag och kram på dig! <3

  Reply
 31. Michelle on

  Åh vilken fantastisk tävling!
  Jag är väldigt intresserad av fotografi och har tidigare även studerat foto. Dock så har intresset tyvärr inte kunnat utövas i samma utsträckning på senare tid då jag har en gammal skruttig systemkamera från 2008 som knappt går att använda längre. Just nu är en tid då fotolusten är som allra störst då jag för tre månader sedan fick en bebis och vill föreviga varenda ögonblick och varenda stund med min lilla kärlek. Kombinationen stark fotolust, det perfekta motivet, urusel kamera samt dålig ekonomi på grund av mammaledighet gör att jag skulle bli överlycklig om jag fick möjlighet att vinna denna kamera. Jag är även ett stort Nikon-fan, det överlägset bästa kameramärket på marknaden enligt mig och om jag skulle ha turen att vinna så skulle kameran användas varje dag för att föreviga den underbara bebistiden.

  Reply
 32. Alexandra on

  Ååå vilken underbar tävling, och dina bilder ger så mycket inspiration!
  Jag skulle verkligen vilja vinna kameran då jag har så mycket att dokumentera i mitt liv. Jag har blivit sambo, har en 5 årig son som utvecklas varje dag, skaffat djur, och vi misstänker att två små hjärtan växer i min mage <3 och dessutom har jag bytt jobb och flyttat från stora staden till en liten ort i Norrland. Är långt borta från min familj och har nyligt fått reda på att min mormor har cancer och inte kommer vara kvar länge till. Jag vill starta en blogg för min familj, så jag får chansen att visa mitt liv på håll och föreviga minnen och uttrycka mitt hjärta och själ, kunna måla mina ord i telefonen med hjälp av bilder.

  Tack för en inspirerande blogg, om än att jag är kvinna så blir jag inspirerad av ditt sätt att uttrycka dig och dina fantastiska bilder även om dina outfits mer inspirerar min kille :).

  Kram
  Mail: [email protected]

  Reply
 33. Junior nehme on

  Hej Julian, först och främst så måste jag påpeka din framgång, wow. Jag äger en blogg som jag försöker vara flitig med, men såklart att kunna ta dem rätta bilderna med en iPhone 5s är kanske inte den bästa effekten utav det hela.
  Varför just jag vill vinna är för att jag verkligen ha velat haft en kamera ett tag nu. Det skulle vara så effektivt och roligt att ha ett riktigt bra fotoredskap.
  Det enda jag har inom mitt huvud dagligen är kläder, kläder, kläder och igen kläder. Jag vill kunna visa dem människor som finns runt omkring mig vad jag kan uppnå med mig själv. Själv anser jag att jag har en annorlunda stil, för jag är inte den killen som MÅSTE ha gant, jag måste inte ha Ralph Lauren för att kunna passa in någonstans. Jag har min egna stil och jag har fått en bra kritik ifrån den. Så en kamera skulle visa mig och min stil utifrån en annan lins och perspektiv.
  Så jag hoppas du väljer mig för jag har aldrig vunnit en tävling, så om jag skulle vinna så skulle du få en utav mina drömmar gå i uppfyllelse.
  Min dröm när jag blir stor är att få jobba som journalist för elle, jag vill vara den som ska fota alla nya trender och stilar. Men allt måste ju börja med en bra framgång så att dem som skulle vilja ha mig som deras anställd ser lite utav vad jag har gjort med kameran.
  Hoppas du har det bra i Marocko, i värmen. Koppla av och njut av ditt liv, så om jag skulle vinna så hörs vi ju:)

  Reply
 34. Moa on

  Tja Julian! Jo jag skulle verkligen vilka vinna den kameran för jag vill visa och inspirera människor precis som du gör! Jag har bara min mobilkamera som inte är så bra.. Jag läser just nu språk på gymnasiet och jag har bestämt mig för att när jag tagit studenten ska jag åka iväg och resa världen över! Därför skulle jag bli så tacksam om jag vann kameran för jag vill ju såklart fota allt jag möter när jag utforskar världen. Ha det fint och glid i frid! ❤️

  Reply
 35. Jonna Nylander on

  Om jag vann denna.. Herregud vad glad jag skulle bli. Jag har bara min telefon att fotografera med just nu, och kvalitén på bilderna är inte direkt den bästa.. Den 14 maj ska jag på konfirmationsresa, till Paris. (!!) Paris har länge varit som en dröm för mig, och jag har alltid velat åka dit, och nu när jag får chansen vill jag ha en riktig kamera som man får fina bilder med, så att jag kan framkalla bilderna sen och ha det som ett minne.. Jag skulle även använda kameran på andra resor och mycket under sommarlovet, den bästa tiden på året där man samlar på sig allra bäst minnen. Att fånga dessa minnen på bild skulle vara sjukt kul.
  Jag tar väldigt mycket bilder varje dag & fångar ganska mycket minnen ändå, men jag blir så besviken på kvalitén.
  Att vinna denna skulle vara så otroligt himla kul!

  Reply
 36. Tore on

  Hej!
  När jag såg att du skulle tävla ut en kamera så blev jag överlycklig. I hela mitt liv så har jag altid viljat ha en lite bättre kamera än vad jag har. Med fulltids studier och ett helgjobb med 60kr/h så är det svårt att få ihop den summan pengar och det är därför jag blev så glad för det kanska är nu stunden är kommen. Jag skulle ansvällda den i alla möjliga vardagssysslor. Fotografera födelsekalas, när jag träffar mina kompisar, mat, och självklart bilder på mig själv. Men jag skylle nog använda den mest av allt när jag åker till Japan i sommar med min Scoutgrupp. Vi kommer åka runt i Japan i en månads tid och möjligheterna för att fånga upplevelserna och sen dela med sig utav dom blir mycket lättare om man har en lite bättre kamera.
  Tack så jättemycket och jag hoppar verkligen att det är jag som kommer skuta som vinnare!
  MVH Tore Åsen
  [email protected]

  Reply
 37. Meryl on

  Tack så mycket för chansen att vinna en kamera!
  Efter att ha flyttat till Sverige för att studera, var jag så inspirerad av alla grymma bloggare som de har här, så jag började min egen. Jag började med en Iphone-kamera, bytte till en liten kamera och nu är jag fast. Jag har haft en riktigt framgångsrikt år med min blogg, fått att arbeta tillsammans med några stora projekt, men det rör sig inte vidare härifrån. Eftersom jag har ett mode / livsstil blogg, är en bra kamera en nödvändighet. Jag antar att anledningen till att jag har kommit så här långt med dålig kvalitet är min förmåga att använda photoshop väl och några bilder min fotograf vän tar, men tyvärr han bor i Estland inte Sverige. Jag är mycket motiverad, jag har miljontals idéer, jag älskar mode och bloggande, jag har en härlig pojkvän som är villig att ta mina bilder som helst och jag har allt som behövs för att komma någonstans, förutom en bra riktig kamera att jobba med.

  Älska din stil!

  (Ledsen om jag har några misstag i texten, jag fortfarande övar svenska)

  Reply
 38. Ottilia on

  Hej! Jag skulle verkligen vilja vinna den här kameran då min största dröm är att bli en professionell fotograf. Har alltid med min kamera i högsta hugg och jag går estet media på gymnasiet i Göteborg. Problemet är att den kameran jag har nu inte är särskilt bra och jag har verkligen inte råd att köpa en ny, så att vinna den här kameran skulle hjälpa mig så mycket i livet, skulle äntligen kunna göra en foto portfolio och söka jobb.
  Var inne i en djup depression i några år, och det som tog mig upp från den var att jag började tänka mer positivt och att jag faktiskt skulle klara att bli en fotograf, kanske flytta till London osv. Tyvärr är jag borderline och jag fick reda på det för inte så länge sen, så varenda dag är jobbig att ta sig igenom, men det enda jag är helt säker på att jag vill göra i livet är att fota, och jag har älskat att fota ända sen jag var liten.

  kram!

  Reply
 39. Quentin Ruvuna on

  What’s up Julian?
  Alltså det så här.. Jag å min kompis vill starta ett blogg men vi har inte haft möjligheter med det… Så det vore nice om vi vann den. På bloggen vill vi visa våra vardag genom street style å så.. Typ när vi åker utomlands, det darför vi skulle vilja ha en bra/ordentligt kamera!
  Med vår blogg vill motivera unga att vara sig själva och att man kan lyckas med det man verkligen vill hålla på… Om du söker på min instagram konto (lifeovq) så förstår du va jag menar.

  Reply
 40. Febeb on

  Hej Julian! Att fotografera är någonting som är en del av livet tycker då en kamera fångar alla möjliga stunder i livet, att ha en riktigt bra kamera gör bilderna roligare att kolla så därför vill jag vinna denna kamera efter jag tycker det är viktigt att fota med en bra kamera. Jag har alltid haft en stort intresse för fotografering sen jag var ung.
  Jag skulle kunna ha min kamera överallt, till vardagn, resor, roliga upplevelser osv och försök fånga livet i bilder! Skulle vara överlycklig om jag vann denna tävling då jag ÄLSKAR världens bäst kameror som tar bilder med bra kvalite!

  Reply
 41. Filip Carlsson on

  Tja, en kamera i det här lama vädret är precis vad som behövs. Det blir min tröst när jag precis tappat min röst. Att till jul få släcka min törst och fota min flickväns bröst med en ny kamera kommer bli min tröst!
  / Filip

  Reply
 42. Saptieu on

  Hej Julian! Så fett att du kommit så långt med bloggen, i love it och jag önskar dig all framgång!

  Jag vill verkligen vinna kameran för att jag ALDRIG vunnit någonting förut och för att jag verkligen verkligen verkligen verkligen behöver en systemkamera till varenda minut i mitt liv! Har så mycket fantastiska planer som jag skulle vilja uträtta men det enda som fattas är en bra kamera! Har försökt spara ihop till en kamera i typ 5 år utan att skojja men det kommer alltid upp någonting annat viktigt som jag vart tvungen att prioritera :( . SNÄLLA välj mig du kommer bidra till så mycket feta grejer med att låta mig vinna denna kamera plus att den kommer komma till så sjukt bra och kreativ användning! Make my dream come true! Ha en fantastiskt bra dag! <3

  Reply
 43. Isa on

  Jag skulle vilja vinna denna grymma tävling för min sons skull.
  Han fyller 9år den 22/12 och har en rad olika diagnoser (autism, adhd, lindrig utvecklings störning och dcd) och foto samt teknik är en utav hans största intressen!

  Skulle aldrig ha råd att köpa en sån fin kamera utan att det tar stryk på vår ekonomi men jag tror det skulle kunna gynna honom att möjligtvis få specialisera sig inom sina intressen.

  Vore helt perfekt kombinerad födelsedag & julklapp och jag skulle typ bli världen bästa mamma och mer poppis än tomten själv.

  Well, jag håller tummarna på att vinna detta så min lill kille kan spendera 2015 med att utveckla sitt fotande!

  Ps. Har inget emot att visa läkarintyg om så krävs :)

  Reply
 44. Petra on

  Skojar du?! Denna tävling är typ den bästa tävlingen ever! Jag skulle jätte jätte jätte gärna vilja vinna denna kamera då jag älskar att fota men min kamera har precis gått sönder men om jag skulle vinna denna kamera så skulle jag kunna fortsätta göra det jag älskar att göra och det är att fota. Jag fotar på det mesta så som naturen, modeller, städer, natt bilder och så mycket mera, det som jag känner för och jag tycker att fota är det bästa som finns så det skulle vara så sjukt roligt om jag skulle vinna denna tävling. Har aldrig vunnit något förut så skulle vara så sjukt roligt om jag vann denna kamera!!:):)

  Kram Petra:)

  Reply
 45. vilda on

  Hej min email är [email protected]. Jag skulle vilja vinna eftersom att jag har önskat mig en kamera väldigt länge då jag inte fått någon. Jag har velat ha en bra kamera men det är för mycket pengar. Om jag vinner den kommer jag fota mig, mina kompisar, min vardag, resor, hauls, videos osv.

  Reply
 46. Therese jarmyr on

  Hej där! Om jag skulle vara den lyckliga vinnaren av denna kamera, så skulle jag använda den till att dokumentera både de små liksom de stora guldkornen i min vardag. Jag älskar att fotografera och i min ägo skulle kameran gå varm.

  Reply
 47. Linnéa Myrberg on

  Tjena Julian! Grym tävling! :D
  Jag hade blivit alltså over the TOP glad om jag vann en kamera som denna! Jag älskar att fota mina outfits och streetstyles och det är framförallt det jag skulle användt den till DAGLIGEN. Jag var på fashionweek i Stockholm med några kompisar i somras och tanken var ju att vi skulle fota just streetstyles då. Jag var dock den enda som inte hade någon systemkamera eller någon kamera med finare kvalité så jag fick mest stå vid sidan av med min lilla iPhone 4 och drömma mig bort lite, och knäppa nån bild då och då. Jag hade såå gärna viljat starta en egen blogg! Jag ser upp till dig och alla er stora bloggare såå mycket. Det hade underlättat extremt för mig om jag hade vunnit en kamera som denna. Som student är det ofta tajt i plånkan liksom.. Och för att bli framgånsrik bloggare känns det som att det är behövligt med en bra kamera

  Reply
 48. Linnéa Myrberg on

  Tjena Julian!
  Jag hade blivit alltså over the TOP glad om jag vann en kamera som denna! Jag älskar att fota mina outfits och streetstyles och det är framförallt det jag skulle användt den till DAGLIGEN. Jag var på fashionweek i Stockholm med några kompisar i somras och tanken var ju att vi skulle fota just streetstyles då. Jag var dock den enda som inte hade någon systemkamera eller någon kamera med finare kvalité så jag fick mest stå vid sidan av med min lilla iPhone 4 och drömma mig bort lite, och knäppa nån bild då och då. Jag hade såå gärna viljat starta en egen blogg! Jag ser upp till dig och alla er stora bloggare såå mycket. Det hade underlättat extremt för mig om jag hade vunnit en kamera som denna. Som student är det ofta tajt i plånkan liksom.. Och för att bli framgånsrik bloggare känns det som att det är behövligt med en bra kamera. TACK för din fina blogg och all inspiration du ger!
  Nu håller jag alla tummar och tår och hoppas hoppas hoppas att min motivering nådde fram!
  STOR kram!

  Reply
 49. Matilda on

  Hej Julian!
  Senaste tiden har jag blivit grymt intresserad av fotografering. Har länge velat köpa en ny kamera, men plånboken har sagt nej. Att få vinna en Nikon D5300 hade alltså varit perfekt! Verkar vara en grym kamera och ger mig möjlighet att ta mer bilder till vardags och resor. Att resa är det bästa jag vet och få fånga ögonblicken med hjälp av en kamera ger en speciell känsla och minnen för livet. När jag inte resor kommer kameran få följa med mig på stan, när jag äter mysiga middagar med mina vänner samt för att ta lite schysta bilder på outfits.
  Hade varit en dröm att vinna!

  Reply
 50. Junior Nehme on

  Först och främst så vill jag kommentera dig, wow.
  Jag vet inte hur jag ska kunna glänsa över alla andra i kommentarsfältet, alla skriver ju väldigt fina och positiva meningar till dig. Jag vill bara säga att du rockar i dina kjolar.
  Varför jag vill vinna denna kamera är för att jag själv äger en blogg på nattstad där jag försöker ge folk i min egna stad och kanske andras en helt annan synvinkel på hur mitt liv och min stil kan se ut för dagen.
  Jag har aldrig någonsin vunnit en tävling, jag har inte ens vunnit vid ett chokladhjul på gröna lund. Varför jag vill ha den här kameran är för att jag vill verkligen ha ett bra fotoredskap, just nu så använder jag mig utav min iPhone 5s, visst är den bra, men en kamera kan göra så mycket bättre.
  Jag vill bli så mycket bättre på att fota, jag vill kunna fota på 100 olika sätt och fortfarande lära mig nytt. Min stora dröm är att få jobba som en journalist för elle magazine, så Julian, om jag vann denna kamera så skulle du kunna förverkliga mina egna drömmar, du behöver bara ge en liten knuff så att jag börjar med någonstans. Så jag hoppas att jag vinner, om inte så kan jag inte göra så mycket åt saken.
  Ha det så roligt i värmen nu också. Njut.

  Reply
  • emeliejönsson on

   Hej. Jag hade redan gjort en motivering innan men den finns tydligen inte med längre, står bara hejsan….. :( jag får hoppas att jag får en chans till för att kunna vinna denna kameran som kommer skapa minnen. Jag älskar att fånga saker på bild, kumma blicka tillbaka och få ett leende eller uppmeva ett minne. Glädjen som man kan skapa med hjälp av ett ordentligt bildarkiv är i mina ögon ovärderligt. Att föreviga vissa händelser är för mig mycket viktigt. Därför tycker vill jag vinna denna kameran. Tack på förhand. [email protected]

   Reply
 51. Tony on

  Whats up Julian!
  Jag är en kille som älskar fashion!
  Och min dröm är att bli photomodel precis som du, så jag försöker jättemycket att visa up min still/#outfits/ new in osv på instagram&Facebook men jag har en så basic mobil cameta så att kvalitén hjälper inte alls nig och få fram snapsen jag hade önska mig!
  Och vatje gång jag söker till någon aagentur så kräver de absolut de BÄSTA bilder du har på dig, t.ex en porträtt/en profil höger&vänster och en hbild som visat hela kroppen men p.g.a min camera så ta de aldrig emot min anmäla.
  hade jättegärna önönskat vinna denna kameran för det betyder jättemycket för mig och det kommer verkligen bli helpful!#GodBless

  Reply
 52. Emma Wanenr on

  Jadu, varför ska just jag vinna?

  Jag tror jag är född med någon slags oturssjukdom. Inget skämt asså. Jag har otur med det mesta. Jag fick en väldigt enkel, väldigt basic systemkamera 2010 och ja efter två år ville den inte vad jag ville så den var svår att använda. Jag har alltid bloggat från och till men när kameran gav upp gjorde jag likadant. Men förra året fick min mamma en underbar liten och enkel systemkamera. Jag lånar den jämt till min blogg och inläggen blir bra och jag är nöjd och helt plötsligt började jag få lite visningar på bloggen och den började se intressant ut. Men nu när bloggen äntligen rullar på går min dato sönder. Jag kunde inte förstå att allt elektroniskt jag rör går sönder. Så här sitter jag och skriver från min lilla, lilla skoldator. Inte nog med att jag inte kan använda en ordentlig dator så är kameran ofta upptagen, urladdad eller helt enkelt inte i hemmet. Det är alltså helt omöjligt för mig och min mamma att dela kamera. Något som gör det ännu mer svårt att dela kamera är att jag i januari kommer flytta till London i ett halvår. Och det är ju inte direkt gratis… Så att köpa en kamera till mig själv ligger inte högst på lista. Dit flyttar jag själv och ja, då kan jag inte använda min mammas kamera. Och hur hemskt kommer det inte vara när jag är i London med alla möjliga möjligheter till att göra min blogg mer intressant och fånga alla underbara minnen på bild och så kan jag inte det. Filma är även något jag gör mycket och med denna kameran har jag alla möjligheter som helst.

  Detta låter som en lång och tråkig historia men jag har helt enkelt otur med det mesta (det ovanför berättar inte en hälften av vad jag mer har otur med), vilket tyvärr resulterar till att man ger upp många gånger. Så för en gångs skull önskar jag mig lite tur. Tur att vinna denna otroligt fina kameran och kunna fånga alla minnen och ögonblick, både på film och på bild, så jag dels kan uppdatera min blogg som jag tycker är en av de roligaste sakerna i världen. Men även kunna komma ihåg min Londonvistelse för alltid. Och alla andra “äventyr” som kommer hända.

  Lång motivering, men herregud vad jag vill vinna detta.

  Reply
 53. Gabriella on

  Åhh hade verkligen velat ha denna kamera! Älskar att fotografera och även nikons grejer! Eftersom foto är en stor passion i mitt liv använder jag kameran jag har nu så ofta det finns något att fota, vilket det jämt finns! :D Denna kamera skulle verkligen utveckla mig som fotograf och göra min bilder tusen gånger bättre!

  Reply
 54. Axel harletun on

  Hej!

  Är väldigt sugen på att börja jobba inom mode, men nu är det ju så att jag inte har en kamera vilket är synd. Istället har jag fått låna min flickväns kamera för att börja lära mig fota. Om jag hade haft tillgång till en egen kamera hade jag kunnat börja fota själv och så kanske min döm att jobba inom mode blivit sann!
  Mvh Axel

  Reply
 55. Jenny Sjöberg on

  Egentligen är det ganska bortkastat att ha så mycket fint runtomkring mig och ta bilder med vår dåliga kompaktkamera – det kan du ändra på!
  Med en ordentlig kamera skulle motiven till och med bli ännu finare med mycket bättre kvalité för nu och framtiden. Kameran skulle komma till användning varje dag och ha en given plats i… skötväskan. ;)

  Reply
 56. didrik on

  Sup bruh! Ja förtjänar att vinna denna kamera eftersom jag älskar att fota oxh att bli fotas tho ja e i början av model karriären. Därför vill jag också starta en blogg baserad av högupplösta bilder på mig under min vardag. Jag har inte råd just nu att köpa en kamera därför skulle det betyda väldigt mycket för mig om jag vann kameran

  Reply
 57. Jasmin on

  Hej Mitt namn är Jasmin och jag är 21 år.
  Min motivering till att jag vill vinna denna tävligen är för att jag har en stor passion att ta bilder på mig själv och andra människor.
  Tyvärr har jag inte råd till att köpa en engen fast jag har försökt att spara i ett år där jag hade heltidsjobb. Anledning till att jag inte hade råd till att köpa en egen systemkamera var på grund av att jag hjälpte till att försörjde min familj. Nu ska min lillebror ta studenten och det var hela anledningen till att jag vill köpa en systemkamera. Vi har ingen Kamera alls hemma utan det ända vi har är våra smartphones.
  Tack så mycket att du tog din tid att läsa min motivering

  Reply
 58. Amanda on

  Hej Julian!
  Att få en kamera står som nummer 1 på min Önskelista denna Jul. Jag har under ett par månader drivit en “tränings-instragram” och det går hur bra som helst! Skulle även älska att komma igång med min blogg på riktigt, då träning och att få möjligheten att inspirera andra verkligen är något jag brinner för. Dock har jag ingen kamera, och känner inte att den blir lika proffsig som jag skulle vilja ha den. Kameran skulle därför komma till god användning dagligen på gymmet och i mitt lilla kök. :)

  Reply
 59. Jenny on

  Hej Julian!
  sån tur att jag inte missade tävligen!!
  Jag vill verkligen vinna denna tävlingen då jag redan som liten har haft intresse att stå framför och bakom kameran. Jag gick ”hantverk” på gymnasiet som innebär styling (både smink och kläder) vilket är det som ligger närmast hjärtat. Jag älskar att sy egna kläder och skapa min egen stil. Mitt mål i livet är att exempelvis kunna komma till stockholm genom att verkligen visa vad jag kan göra och vem jag är genom min blogg vilket jag behöver en bra kamera till. Anledningen till att jag aldrig har skaffat mig en bra kamera innan är för att jag inte har haft pengarna. Så om just jag skulle vinna denna kameran så skulle det göra mig hur lycklig som helst, bästa ”presenten” någonsin.

  Reply
 60. Josefine on

  Alltså wow vilken tävling!
  Det riktigt kliar i mina kreativa fingrar av tanken av denna fantastiska kamera. Jag är 18 år och studerande, och foto har alltid varit ett utav mina största intressen. Men min ekonomi är ju lite knölig (vilket hör till som studerande antar jag) och därför är det inte så aktuellt för mig att köpa en egen kamera. Men till sommaren tar jag studenten och då drar äventyret igång, tågluff genom europa, resor med både vänner och familj och en jäkla massa upplevelser står på schemat, och det hade ju varit så otroligt roligt att få allt detta på bild så man alltid kommer påminnas om allt man fått uppleva!

  Reply
 61. Ida Andersson on

  Hejsan! Här kommer min motivering till varför just jag vill ha kameran. :)
  Sen jag var 6år har jag alltid drömt om att lyckas inom utförsåkning, det har varit och är min stora dröm som jag gjort exakt allt för. I somras på Sophiahemmet Atro kliniken fick jag reda på att jag aldrig kommer kunna ha en skidkarriär eller någon karriär där man använder knäna, att jag var tvungen att sluta med alla idrotter. Anledningen till detta är för att jag hade fått knäsjukdomen knäatros grad 2 vilket gör att mitt brosk i knät är förstört och gör att jag har kronisk smärta vilket blir sämre vid hårdträning så att man tillslut knappt kan gå. Att vara 16år och få sin största och enda dröm förstörd är hårt, att få veta att det är 1% chans att en person under 18 får detta och att det finns ca 10% chans att jag kommer kunna ha en skidkarriär tär på en. Allt det här förstörde mig totalt, många kanske tänker “det är bara en sport” men för mig var det så mycket mer, det var något som jag hade offrat allt för, något som gör och gjorde mig lycklig.
  Jag kunde bara inte ge upp min dröm, speciellt inte när jag kommit in på skidgymnasium och det betydde allt. Så jag har valt att gå emot alla läkare, att kämpa, att ha hopp och hoppas på de där 10%. Nu är går jag på Tärnaby skidgymnasium och är stolt över mig själv. Jag tappar inte hoppet och slutar kämpa trots att nästan alla läkare/sjukgymnaster jag mött försöker få mig att sluta, jag kämpar även fast jag ligger efter i träning för att jag inte kan göra saker med knät som alla andra kan, jag kämpar även fast jag har ständig smärta och jag har hoppet uppe trots att jag vet hur liten chans det är för mig.
  Så då kan man fråga sig, vad har detta med kameran att göra? Jo, jag vill kunna knäppa bilder och skapa minnen och minnas detta som något gott, för jag vet trotsallt inte hur länge till jag kan åka. Jag vill kunna kolla tillbaka på bilderna om 10 år och veta att jag gjorde allt jag kunde trots motgångarna, eller kolla tillbaka och minnas jag övervann dessa 10% och nådde min dröm. Denna kameran skulle ge mig en möjlighet till att kunna det, för tyvärr så finns inte pengarna till för det då det är dyrt att gå på skidgymnasium och allt blev ännu dyrare pga knät.
  Jag skulle vara så tacksam för denna kamera! Enda sen tidig ålder har jag läst massvis med bloggar och drömt själv om att få börja blogga. Så om jag skulle vinna kameran så skulle jag börja blogga, blogga om resan mot de där 10% och mycket mer. Skulle bli så otroligt glad för denna kamera, skulle ha med den överallt då jag älskar att ta bilder och göra saker. Vill få alla upplevelser i bild, allt från träningsläger i Italien till shopping i Stockholm.

  Reply
 62. Anna G on

  När jag gick sista året på gymnasiet läste jag Foto A + B och fick då möjlighet att för första gången använda en systemkamera. Det var helt fantastiskt, en ny värld öppnades och från den tiden har jag drömt om en bra kamera. Dock har jag varit student sedan dess vilket innebär att jag inte har haft råd att köpa någon. Så därför vill jag vinna! Det skulle vara den finaste julklappen någonsin :)

  Den skulle få följa med mig vart jag än går, sitter och står. Ögonblicksbilder av människor jag möter på gatorna, flockar av fåglar som lämnar marken och märkliga saker, som när ens blick fastnar på något och man tänker Oj! Jag skulle fotografera mina vänner när vi tar en fika och min familj när vi spelar sällskapsspel. Ta upp kameran när jag är ute på långpromenader i skogen och vid havet. Mina favoritmotiv är människor och natur.
  Det är en liten del av hur jag skulle använda den i min vardag!

  Glad andra advent :)
  Kram Anna

  Reply
 63. Vilda Öhlin on

  Hej! Jag skulle vilja vinna denna kamera för att jag har en stor ambition för att fotografera och har gjort det i 4 år snart! Jag tycker mest om att fota i stan och fånga bilderna ingen annan brukar se. Jag har fotograferat med en gammal nikon D5000 och skulle verkligen vilja uppdatera mig men jag har verkligen inte råd. Som en fattig student på 18 har jag inte råd att köpa sånna gerjer. Detta är något jag studerar just nu och skulle vilija fortsätta att jobba med.

  Det skulle verkligen betyda allt om jag vann!
  Tack på förhand! :)

  Reply
 64. Eric Ericsson on

  Hola, Julian. Jo jag är en 14 årig elev på en skola i Stockholm och hela vardagen skulle ändras med en nikon vid min hand. När fingret knäpper knappen och bilder tas då kommer vardagen ändras. Allt det jag ser med mina ögon varje dag går ju inte att fånga, men mycket av det jag ser skulle jag se genom linsen på kameran och knäppa bilder.
  Love Eric

  Reply
 65. Sara on

  Jag vill vinna kameran eftersom jag vill blir som dig, lika känd och snygg som dig! alltså jag dör varje gång jag ser dig, du anar inte hur glad jag kommer att bli om jag vinner den! jag kommer få hjärattack till och med! Men motivering var inte den värsta men det var ändå allt. Jag drömmer om dig varje dag, men vän säger ofta att du är den bästa och kommer alltid att vara det, vilket är sann! Min älskade bloggare ❤❤

  Reply
 66. Mikaela Gouffrich on

  Men alltså!!! Hur lägligt kom inte detta då min tidigare Nikon D90 har lagt av och knappt vill funka längre. Älskar verkligen att fota och experimentera med olika inställningar, bländare och slutartider mm. men går som sagt inte längre:/. Hade varit helt perfekt att kunna få tillbaka en kamera som går att fota med som jag kan utvecklas med. Och om man dessutom kan slippa ett betala massa pengar för den är helt perfekt för en student som mig. + Att även jag har en blogg som jag vill utveckla och satsa på. Men, hur kul är det med bara mobilbilder? ;)

  Hoppas ni utser den mest perfekta vinnaren för denna kamera, en som vill utvecklas och kan med kameran, precis som jag! Kram!!

  Reply
 67. Emma on

  Först och främst bästa tävlingen ever. Jag tycker jag bör vinna för att jag verkligen(!!!) är i behov av en ny kamera(säkert som alla andra också hehe), då min nuvarande gjort sitt. Snart startar ett nytt år, vilket kommer vara ett händelserikt år för mig med resor, student, studentfester osv osv, med detta sagt skulle det vara så otroligt kul att få spara dessa minnen genom grymma bilder. I min vardag skulle jag använda den överalllllt, vardagsminnen är ju lika viktiga de. Enligt mig så blir det så mycket roligare att ta kort med en kamera där man får BRA bilder istället för halvdana. Kram! <3

  Reply
 68. Linda on

  Vill bara säga TACK för att du ger dina läsare möjligheten att vinna en sånhär bra kamera! Så tack! :D

  Nu till min motivering: Varför jag skulle vilja vinna den här kameran och till vad jag skulle använda den är för att jag går nu sista året av gymnasiet och har en så stor önskan att fota fina bilder (finare än vad jag gör nu) under de sista månaderna jag har kvar, så att jag kan se tillbaka på denna tiden och minnas alla fina, knasiga, jobbiga och underbart roliga stunder gymnasietiden haft. Jag har redan samlat på mig väldigt många bilder under årens lopp och planerar på att göra ett fotoalbum eller en slideshow med bilderna för att visa mina klasskompisar på studenten. Därför skulle det vara riktigt kul om några av dessa bilder var fotade med en kvalitets kamera som kan sätta ett leende på mina läppar varje gång jag ser tillbaka! Men också för att utveckla mitt fotointresse jag sedan länge haft och utveckla mina kunskaper på en högra nivå :)

  Reply
 69. Sofie on

  Jag skulle vilja vinna denna tävling för att kunna följa mina drömmar. Jag älskar nämligen att resa. Jag reser så ofta jag kan, så länge jag kan. Just nu har jag en utsliten kamera som följt med mig på alla resor och äventyr de senaste 4 åren. Den har varit en livräddare, och hjälpt mig komma ihåg alla äventyr jag varit på. Men som tiden gått har även mina kamera kunskaper utvecklats, därför behöver jag en utmaning. OCH främst av allt, en kamera som fångar precis det jag ser. Min nuvarande kamera var tänkt som en nybörjar kamera, därför är inte denna kamera vidare bra. Viktigast av allt, den har ingen skärpa vilket gör alla mina minnen suddiga. Riktigt trist. Jag flyttar till Nya Zeeland nästa sommar i ett år och att kunna få ta med mig en kamera som fångar alla detaljer skulle vara en obeskrivlig härlig känsla!
  Varma hälsningar Sofie

  Reply
 70. Elin on

  Hej! Jag har i flera år nu velat starta en blogg, som jag kan använda som min egna kreativa lilla värld, men problemet är att jag inte har någon kamera. Hittills har jag använt mina föräldrars kamera men den får jag inte ta med mig överallt och jag är alltid rädd att jag ska ta sönder den, dessutom är den flera år gammal. Jag skulle använda den både i min vardag och fota allt i princip men framför allt till min blogg som jag då kommer starta. Det vore helt underbart och jag kan inte förklara i ord hur mycket det skulle betyda för mig att vinna den.

  Reply
 71. Anna on

  Hej! Så du ställde en väldigt bra fråga, och nu ska jag göra mitt bästa för att motivera varför. Jag driver en blogg, en väldigt liten. Jag älskar att fota. Så fort man ska någonstans åker kameran med. Den 20 ska jag till Thailand. Innan det skulle jag vilja ha en ny kamera. Men som vanligt är det tajt om pengar. Att då kunna få ta med denna extremt grymma kamera skulle vara rena rama drömmen. Fattar du vilka extremt fina inlägg jag skulle kunna göra, med hjälp av denna kameran. That dream liksom. Men inte bara till att resa. Så fort man lämnar huset. Det skulle vara enkel och smidig att ta med ut. Så varför skulle just jag vinna? Jo, för jag vet hur mycket jag skulle använda denna kameran och även hur fina bilder det kommer bli. Och vem vill inte ha sådana bilder!

  Reply
 72. Zandra Eriksson on

  Oj vilken fin blogg du äger. Jag skulle vilje vinna kameran då jag länge bloggat om mode men på något sätt överlevt utan kamera. Jag har tagit mycket mobilbilder men för att göra min blogg ännu mer intressant och exklusiv skulle jag vilja vinna denna kamera och kanske locka till mig lite fler bloggläsare. Att använda kameran i min vardag för att ta outfitbilder såsom vardagsbilder skulle ge mig och mina läsare så mycket mer lycka och nyfikenhet. Jag får då också lära mig utforska inom teknik vilket intresserat mig väldigt länge. Jag kan inte förklara med ord hur glad jag (och mina bloggläsare) skulle bli om jag vann denna kameran. Önskar dig all lycka och kärlek i världen, ha en mysig decemberkväll. Kramar Z

  Reply
 73. Emma on

  Vilken underbar grej att vinna!
  Fotografering har alltid legat mig varmt om hjärtat så en kamera skulle bli en daglig del av min vardag. Jag Fotograferar alltifrån himmel och jord så en kamera hade varit en enorm förmån. Jag skulle kunna koppla bort min stress, i en vacker dress, genom att fota vardaglig finess. Lagom passande inför studenten och en resa till Mauritius så skulle jag inte kunna tänka mig ett bättre sätt att få bekanta mig med en Nikon D5300. I denna vet jag att jag skulle bli kär, Nikon älskare som jag är. Lyckan skulle vara total när jag fotograferar min kommande bal.

  Tack för en inspirerande blogg :)

  Reply
 74. Ellen K on

  Hejsan :)
  Jag heter Ellen och fyllde nyss 18 myndiga år. Går sista året på estet bild uppe i norr och valde denna linje just p.g.a att jag älskar att fota och kan prata och analysera bilder i timmar. Men skolans kameror inte inte i sina bästa dagar. Så det hade betytt jätte mycket för mig att få chansen att fota med en riktigt professionell kamera och få fram de bästa i bilderna jag tar vardagligen både på min fritid och i mina studier. Så jag hoppas jag kan ta roliga kommande studentbilder samt magisaka norrskensbilder. För allt är väl möjligt med en kamera som denna. Tack på förhand och för en bra och annorlunda blogg.
  / Ellen

  Reply
 75. Josephine Almgren on

  Om några månader ska jag och min kille resa jorden runt och vara borta i ett år. Vi kommer att besöka världens alla världsdelar och förhoppningsvis få se och uppleva många nya saker. Det enda som saknas nu är en kamera att föreviga detta året så att vi sedan kan visa och även komma ihåg alla dessa små och stora ögonblick. Därför skulle denna kamera komma mycket väl till pass så att vi kan föreviga denna resa.
  Kram Josephine.

  Reply
 76. Asena on

  Hej, jag skulle vilja vinna kameran eftersom jag har sparat till en kamera över 2 år (jobbar som barnvakt) och jag har aldrig nått upp till den summan som kameran kostar. Jag ska dessutom till mina rötter Marocko, som min mamma kommer ifrån och jag har aldrig varit där och nu är biljetterna bokade till sommar så jag skulle älska att få ta med kameran och ta fina bilder mer bra kvalité och fina minnen :)

  Reply
 77. Olivia on

  För att jag älskar att ta kort men tar enbart kort med min lilla mobilkamera just nu.. + att jag är student så har inte riktigt pengarna att köpa en kamera..
  Jag hade använt den hela tiden. Så som det är nu tar jag kort på allt. Mat, mina vänner, selfies, byggnader, naturen osv. Jag tar främst kort för att bevara alla minnen jag skapar. Att dokumentera mitt liv är något jag tycker om att göra :) Hade varit väldigt roligt att vinna :)

  Reply
 78. Paula Martin on

  Hej Julian! Jag skulle vilja vinna denna kamera eftersom jag vill driva igång min blogg på allvar efter årskiftet. Jag pluggar modevetenskap hos Stockholms Universitet och planerar att flytta till London nästa höst för att utvecklas inom mode. Varför jag vill driva igång min blogg är för att jag anser att det är ett hjälpmedel för mig att utveckla min stil och min estetik. Dessutom vill jag dokumentera min resa från Sverige till London för att kunna hjälpa andra med samma dröm, då jag anser att det saknas bloggar som verkligen berättar hur det är att flytta utomlands och för att själv kunna kolla tillbaka på min tid. Jag skulle självklart dokumentera vardagen med kameran, ta bilder som ska försöka sammanfatta mitt liv, och som ska fånga livet som pågår runt om kring. Jag skulle med denna kamera försöka fånga en känsla, en slags rytm som pågår i vardagen.
  Tack för en fin blogg!
  x Paula

  Reply
 79. Julia on

  Jag skulle bli så glad PM jag vann kameran då jag tar kort med mobilen och det ger i verkligheten rättvisa. Jag har bloggar ett bra tag nu men det har blivit en göes uppdatering pga att jag inte har haft en bra kamera som har tagit fina och bra bilder som jag har kunnat lägga upp. Jag skulle handtaget med kameran på mina resor för att kunna få fina ögonblick på bild. Annars så skulle kameran få hänga med mig på middagar, fika mys, shopping och allt annat skoj. Jag tycker om att äventyra lite och vill gärna ha det på bild och få så fina foton som möjligt och det får mannknte med mobilen. Så skulle varit kul att vinna denna tävling och få ta kort med en riktig kamera som också gör verkligheten rättvisa.

  Reply
 80. emeliekarolinajönsson on

  Hej. Jag hade redan gjort en motivering innan men den finns tydligen inte med längre, står bara hejsan….. :( jag får hoppas att jag får en chans till för att kunna vinna denna kameran som kommer skapa minnen. Jag älskar att fånga saker på bild, kumma blicka tillbaka och få ett leende eller uppmeva ett minne. Glädjen som man kan skapa med hjälp av ett ordentligt bildarkiv är i mina ögon ovärderligt. Att föreviga vissa händelser är för mig mycket viktigt. Därför vill jag vinna denna kameran. Tack på förhand. @ [email protected]

  Reply
 81. Rebecca on

  Hej Julian! :D
  Jag skulle SÅ gärna vilja vinna den då jag har stort intresse för fotografi och tagit flera kurser, min kamera har tyvärr sett sina bästa år. Jag har dock inte hunnit att fotografera så mycket då jag jobbar inom militären. Vid årsskiftet börjar mitt livs resa, jag ska ta tjänstledigt och åka jorden runt med min pojkvän i 5 månader! Vi träffades i militären och har därför knappt några minnen i bildform tillsammans då jag som sagt inte haft tid och så är det inte tillåtet att fotografera under tjänsten. Skulle bli fantastiskt glad om jag vann så jag får spara alla fina minnen vi har framför oss!
  Kram!!

  Reply
 82. Franco Aros on

  Hej Julian,

  Jag har alltid haft ett stort intresse för Mode och Foto, jag provade börja blogga men har inte haft någon kamera. har länge velat dra igång men eftersom att jag fortfarande är student så finns inte pengarna för att köpa en, har alltid fastnat lite för Canon men efter att ha Läst om denna kamera, låter den helt perfekt för mig. Kunna ta bilder vart jag än går, lätt att ta med, skicka de direkt till telefonen är ju bara en dröm. jag skulle ta med den i stort sätt var jag än går, kunna blogga och utveckla det jag verkligen vill hålla på med. låta mig sprida det jag ser genom en lins. men det känns som att pengar och tid till att spara ihop inte finns just nu för en Kamera. Innan Mamma gick bort sa hon att man alltid ska komma ihåg minnen, och det vill jag göra genom att fota mig igenom mitt liv. detta skulle vara den bästa Julklappen.

  Tack för en underbar blogg, du ger mycket inspiration.

  Varma hälsningar, Franco Aros

  Reply
 83. Amelie on

  Hej! Att vinna den här kameran hade verkligen varit så underbart! Jag ska under våren ta studenten och sedan lämna kalla Sverige för att upptäcka världen med min pojkvän och detta blir vår första resa tillsammans. En kamera nu hade varit en sån motivation till att fortsätta plugga de sista jobbiga månaderna innan det blir dags för min stora dag, studenten. Och såklart även för att få upptäcka världen med den bästa personen på jorden.
  MVH från tjejen med liten budget men stora framtidsplaner.

  Reply
 84. Sofie Classon on

  Kamran skulle bli en del av mig, ett tredje öga. Ett öga som skulle minnas alla dem fina stunderna genom livet.

  Hej Julian! Jag älskar att läsa olika bloggar, och jag själv har strakt börjat fundera på att själv börja blogga. Bloggvärlden i dag har en hård konkurrens så för att lyckas få en blogg med läsare är svårt. Fast för mig handlar det kanske inte om att få många läsare utan, en dagbok för mig själv där jag kan gå tillbaka, titta och minnas finna minnen. Minnen med vänner, familj, favorit outfits och resor. Men för att kunna titta tillbaka, för att kunna driva en blogg behövs det snygga bilder! Snygga bilder är prio ett. Lika självklar som det behövs snygga bilder behövs det en bra kamera. En kamera, Nikon D5300. Som nämt innan skulle kammarna bli mitt tredje öga som spara alla fina minnen.

  Tack för en fin blogg! [email protected]

  Reply
 85. Elvdin on

  Kära Julian, jag skulle älska att äga kameran Nikon D5300. Och varför är för att jag själv har en blogg som jag försöker bedriva. Den handlar om produkter, diys, outfit, mode etc, och för att få ihop bloggen med bilderna behövs även en bra kamera. Jag har ju en Samsung men den är långt ifrån Nikon kameran. Kvaliten på Nikon D5300 är tusen gånger bättre.
  Jag har även tänkte mig att ta en utbilding i just foto och media, och kameran skulle sitta perfekt för att kunna driva mina skoluppgifter under skolperioden. Men även på fritiden när jag arbetar med min blog.
  Jag skulle älska att just Nikon kameran kommer vara en början på min framgång som modefotograf.Drömen att kunna jobba för Vogue, CR Fashion Book, Styleby, The Gentlewoman, Another Man, Fantastic Man, W Magazine, Dazed Magazine,LOVE Magazine etc, finns inom mig! :)

  Tack och kram :)
  [email protected]

  Reply
 86. sandra on

  Hej!
  Jag vill vinna den här tävligen eftersom för några år sedan fick vi en liten ängel i familjen som räddade både mig och min mamma. Det går inte att beskriva hur mycket den där lilla personen har påverkat oss.Det va en tid innan han kom, när allt var mörkt i våra liv och det fanns liksom ingen väg till det ljusa området. Jag vill kunna bevisa min lillebror hur mycket han har gjort inom de 2 år har har levt, allt vi älskar honom och hur vi var innan han kom till oss.
  Jag har tyvärr inte råd att kunna köpa en sån fin kamera, så det är därför jag vill vinna den här tävlingen.
  Jag vill kunna bevisa med bilder hur hans liv såg ut sedan han var liten, och då tacka honom allt han har gjort för oss.

  Reply
 87. Alexander S.H on

  HEJ JULIAN!
  Jag tycker att jag ska vinna för att jag ÄLSKAR att fota. Jag fotar allt jag ser med min iPhone och redigerar sedan bilderna och lägger ut dom. Så därför vore det väldigt lämpligt med en kamera som denna. Det skulle bli mycket bättre bilder och jag skulle fota ännu mer än vad jag gör nu. Det skulle vara jättekul om jag vann och den här kameran skulle vara perfekt för mig. Och om jag vinner kameran så vet du i alla fall att den kommer till användning och inte säljs vidare eller ligger i nån låda och dammar:) så jag håller tummarna och hoppas att jag vinner!
  PS. Va kul med en sån här tävling, älskar dig blogg.

  Reply
 88. alex on

  Hej Julian.
  Jag vill vinna denna kamera därför att fotografering har alltid varit det bästa jag vet. Jag skulle använda kameran till att ta fina lunch bilder för att lägga ut på instagram och även bloggen och att ta professionella bilder på outfits. Min instgram feed skulle vara så mycket snyggare än bara iphone bilder (!!!!) Att kunna titta sedan på bilderna och att väcka känslor från gamla minnen är nog det bästa med att ha en bra kamera. Med denna kamera är det ett stort plus i min media kurs som jag på gymnasiet, det skulle hjälpa mig att kunna öva hemma så att jag presterar bättre på lektioner och examinationer.

  Reply
 89. Cecilia on

  Hej!
  Okej, jag skulle vilja vinna den här kameran eftersom jag vill ha en ny kamera. Låter superbortskämt, men ah jag vill ha en ny BRA kamera! Är ägare till en liten canon som jag borde damma av och börja fota med, men det har inte hänt o kommer inte hända! så en bra nikonkamera – JA TACK!!! :)))

  Reply
 90. Lina on

  Bästa tävlingen! Så fort jag ser en kamera kan jag knappt hålla mig från att gå loss med den. Jag fotar allt möjligt, men jag gillar att föreviga ögonblick med mina vänner och familj. Vem vill inte titta tillbaka på bilder och minnas hur vi skrattade så vi grät eller hittade på någon helt galet?! Sådana foton påminner mig också om att fortsätta hitta på galenskap för att fortsätta skapa minnen, inte bara för min egen skull såklart utan också mina vänners. Jag tar gärna på mig rollen som den jobbiga fotografen just av den anledningen, haha!
  Hade jag ägt denna systemkamera från Nikon hade jag förmodligen fotat allt möjligt ur min vardag – allt från den klassiska frukosten (bara att erkänna) till när jag blandar drinkar med tjejerna eller cyklar runt djurgårn. Min nya kattunge kommer förmodligen också få vara med på ett par bilder, och kameran kommer förmodligen också få hänga med på lika många nattliga äventyr som dagliga :)

  Reply
 91. Mikaela on

  Åh, den här tävlingen kunde inte ha kommit lägligare!
  Jag har precis bokat ”the trip of my life” till Nya Zeeland och Australien. Så länge jag kan minnas har jag längtat att få besöka dessa fantastiska platser – och nu efter nyår, när skolan är slut och plånboken något tjockare, bär det äntligen av ☺ Jag är såå taggad!
  Men jag har ett litet problem – hur ska jag kunna bevara alla häftiga, spännande och otroliga upplevelser, för alltid? Jag vill kunna blicka tillbaka, inte enbart i minnet, ty för mig betyder bilder så mycket. Dom är en inspirationskälla, en påminnelse om det jag klarat av och faktiskt uträttat, men framförallt bringar de lycka.
  Såklart måste jag ha med mig en kamera, men just nu vill jag lägga minsta lilla öre på att stanna en dag till, nu när jag slutligen åker på min drömresa. Samtidigt vill jag verkligen ha en bra kamera som kan ge så mycket rättvisa till bilderna som möjligt – problemet är bara att de är så dyra.
  Jag är som sagt lite kluven just nu – därför blev jag så glad och hoppfull när du delar med dig av en så fin tävling!
  Oavsett om jag vinner eller inte kommer jag att försöka njuta så mycket som möjlig DownUnder, men om jag skulle vinna skulle jag bli så obeskrivligt glad – inte bara skulle jag få en fantastisk kamera, jag skulle även vinna ytterligare dagar i de två mest underbara länder jag vet ☺
  Tack för en inspirerande blogg! Du har en cool style! :)

  Reply
 92. Annika on

  Jag skulle plåta så mycket som möjligt som möjligt inför den stora bröllopsdagen som sker i maj. Kameran skulle innan dess få följa med och springa London maraton, upp till Kiruna för att se Norrsken, i Åres skidbackar och givetvis på varma caféer när snön har kommit.

  Reply
 93. Evelyn on

  Hej! jag fotade väldigt mycket förut innan min nikon gick sönder. Har inte haft råd att köpa en ny men skulle så gärna vilja ta upp fotograferandet igen. Jag vill ta en massa bilder på vänner och familj i alla vardagliga situationer för att fånga de där extra ögonblicken som är så fantastiska. För att sedan kunna gå tillbaka till bilderna och minnas.

  Reply
 94. Sofie Berglund on

  Min vändpunkt stavas N.I.K.O.N
  Helt ärligt, jag är ingen fotograf som tar “dagens outfit”. Nej, jag är en fotograf som trixar och fixar i alla möjliga vinklar för att hitta det där perfekta kodak moment. Försöker fånga ljuset, vinklarna, färger och former i en vacker och unik kombination.

  Foto är konst och som den formgivare som jag är, borde man ju tycka att jag redan har en kamera som tillgodoser mina kreativa behov, men nej. Jag har just nu mest ett fett studielån och en iPhonekamera som inte gör mitt instagramflöde till rättvisa.

  Men det kanske kommer en vändpunkt. Och jag tror, hoppas och håller tummar och tår, att den vändpunkten stavas N.I.K.O.N.

  Reply
 95. Victoria on

  Hej Julian!
  Jag har precis lyckats landa mitt drömjobb och jag ska köpa en lägenhet tillsammans med mannen jag älskar i staden vi båda vill leva i tillsammans. Jag har det mest spännande året framför mig hittills i mitt liv och en kamera vore den perfekta delen för att kunna föreviga detta och kunna blicka tillbaka på senare.

  Reply
 96. Fredrik on

  Speciella stunder finns det många. Med en kamera i min ägo, kan jag dem fånga. För plåta lär jag göra, dagarna långa. Och med inbyggd Wi-Fi kan jag dela med många.
  Nikon femtusentrehundra, en kamera att beundra. Vem vill vinna? Ja det kan man undra.
  Av kommentarsfältet att döma, är det både fattiga och ömma. Att man själv skulle vinna, det kan man nog glömma. Fast vem vet? Jag tror jag fortsätter drömma…

  Reply
 97. Elin on

  Som student upplever man många “wow, det borde jag fota”-ögonblick men tyvärr fångar mobilkameran sällan Wow:et. Jag skapar en framtid och minnen för livet men dessa syns endast genom mobilens spruckna skärm och pixliga bilder. En bra kamera hade fått hänga med överallt för att kunna fånga så många wow som möjligt att dela alla jag känner!

  Reply
 98. Amanda on

  Hej!
  Jag har precis tagit studenten, ska ut i världen och se allt jag drömt om sedan barnsben. Och vad hade varit bättre att ha kring halsen än en Nikon. Jag har ingen kamera för tillfället vilket gör att jag i nuläget dokumenterar allt med min pappas digitalkamera och min iphone. Jag älskar att fånga minnen på bild och fina stunder precis när de händer, och jag tror att denna kameran skulle ge mig fantastiska förutsättningar för att förverkliga detta. Jag driver även en blogg som kameran verkligen skulle komma till användning till. En sån här chans får man inte varje dag och jag hoppas verkligen att jag har turen med mig. Nikon D5300 kommer få följa med på flera roliga äventyr!

  [email protected]

  Reply
 99. Moa Borg on

  Hej!
  Jag älskar att vara kreativ och att fota, då jag t.o.m går en fotolinje på gymnasiet. Att vinna en ny kamera skulle göra det så mycket roligare. Att få testa sig fram vad en ny kamera är kapabel till och dessutom få as grymma bilder.
  Jag ska vara med och fota VM i Falun 2015 då bilderna ska laddas upp direkt på webben och att ha en grym kamera då skulle vara så roligt och det skulle underlätta så mycket. Då jag även kommer att utvecklas inom mina fotokunskaper.

  Mvh
  Moa

  Reply
 100. Isabelle Bergström on

  Jag skulle väldigt gärna vilja vinna en Nikon D5300 då fotografering ligger mig varmt om hjärtat. Har sen tidigare en nybörjarkamera från Nikon D3100 som tyvärr snart kommer ge upp. Har länge varit sugen på att uppgradera mig och Nikon D5300 verkar alldeles perfekt, men jag har inte råd att köpa den själv då studiebidraget inte räcker till för en sån fin kamera. Skulle verkligen vilja använda den i februari då jag ska åka till Thailand med min bästa vän och det skulle vara så otroligt kul att få föreviga den resan på allra bästa sätt!♥ Jag fotografera princip varje dag då jag driver en blogg där jag fotar allt från outfits till nya inköp. Men mest fotograferar jag för det är så otroligt kul och speciellt när man utvecklas och lär sig nya inställningar. Jag skulle använda den till att dokumentera det mesta i mitt liv resor, shopping, min vardag och ibland mina varliga promenader med min lilla vovve.

  Kram Isabelle

  Reply
 101. Jos on

  Hej Julian! Vilken jäkla drömvinst.

  Jag studerar på Textilhögskolan och i början av nästa år går vi på en längre praktik. Jag har fått plats på ett företag jag aldrig kunnat drömma om i Stockholm, som puttar mig i rätt riktning mot mina mål i min framtida karriär. En ny, grym kamera hade varit pricket över i då det underlättat skapandet av mitt projektarbete. Inte nog med det, mitt brinnande intresse för att vara kreativ i fotograi och text hade utökats och fått helt nya potentialer och möjligheter med en grym kamera i handen. Förutom högskolestudierna driver jag en blogg för att kunna visa upp och marknadsföra mig rent jobbmässigt såväl som personligt. Återigen hade en grym kamera låtit mig ta nya höjder.

  Tack för en otroligt välarbetad blogg!

  With Love, J

  Reply
 102. Fanny on

  Hej Julian!
  Så kul med ett ambassadörskap för Nikon! Drömmen!
  Jag är nybliven student på industridesign programmet vid Lunds Universitet och har insett mer och mer att jag kommer behöva en riktigt vass kamera för att kunna plåta mina produkter. Hela processen runt skapandet av mina egendesignade produkter måste man ibland kunna dokumentera och framförallt plåta slutprodukten! Allt detta för att i slutändan kunna sammanställa ett kick ass bra portfolio att söka jobb med.

  I nuläget har jag ingen egen kamera och det hade verkligen varit en dream come true att ha en D5300 till just detta ändamål…
  Självklart är det underbart att vilja ha en kamera till sin resa runt jorden och kunna plåta roliga saker med sina vänner, men jag känner att för min del är det stor skillnad för min framtida karriär och hur mitt arbetsliv kommer att formas med en (väldigt) bra bas att stå på – i detta fall med Din och Nikon’s hjälp.

  Tack för underbar läsning och mycket fin inspiration- dagligen.
  Mvh, Fanny

  Reply
 103. Emely on

  Wohoo, vilken fantastisk tävling!!
  Nästa år ska jag börja ett nytt kapitel och flytta till staden som aldrig sover, nämligen NEW YORK!! Jag önskar vinna den här fantastiska kameran för att: hur kan jag åka till New York med endast en mobilkamera som jag köpte för 5 år sedan och tro att jag ska dokumentera min händelserika vardag i NYC? nej det går ju inte. Och vi vet ju alla att jag behöver en kamera för att vadsomhelst kan ju hända närsomhelst. Jag menar, jag kanske springer på Ryan Gosling och har lågt batteri på min telefon. Big no no! Jag kommer att fotografera allt från människor med fantastiska outfits, till pampiga byggnader. Så den kommer bli väl använd. Ha det gott :)

  Reply
 104. Fanny Söderqvist on

  Hejsaan Julian!!
  Måste bara börja med jisses vad grym den här tävling är, man blir ju överlycklig att få chansen att vinna en sådan bra kamera!!
  Om jag har en vinnande&lockade motivering? Det önskar jag och hoppas jag! ( Håller tummarna )
  En grym kamera som denna är något jag verkligen önskar mig och behöver, har just nu en söndrig gammal Nikon d60 som köptes för flera år sedan och just nu används min mobiltelefon-kamera för det mesta, som inte heller har någon bra skärpa som jag vill ha på mina bilder! Kameror är något jag kan sitta och titta på i timmar på internet, men tyvärr har jag inte råd med dem där proffskamerorna jag kollar på och nu när du har en tävling så har jag ju chansen att vinna en, hur bra som helst!! (Även att de är Nikon gör mig veerkligen ingenting för dem gillar jag riktigt skarpt eftersom jag har en sen innan!! ;-) )
  Att få vinna en så stor uppgraderare från min d60 och mobiltelefon-kamera skulle vara himla u-n-d-e-r-b-a-r-t! För med den nya Nikon d5300 skulle jag kunna ta så bättre foton och samtidigt samla ihop nya minnen som jag sedan kan titta tillbaka till längre fram i framtiden med bra foton i albumet och inte bara det utan grymma videos eftersom jag kan filma med HD med kameran också.
  Kan berätta att jag äntligen ska få åka till drömmarnas stad NEW YORK för första gången i sommar och jag är så exalterad för den här resan, och hur PERFEKT skulle inte en ny proffsig kamera vara vid ett så stort tillfälle i mitt liv?! Mer än perfekt skulle jag säga! Kan redan tänka mig hur proffsiga foton och videos jag skulle kunna ta på alla Skyskrapor, Frihetsgudinnan, Maträtter, Central Park och Snygga porträtt och Outfit- bilder blandannat..
  OM jag skulle vinna kameran, så kan jag inte riktigt förklara hur lycklig jag skulle vara och förbli, kameran skulle få följa med mig på alla härliga och roliga dagar i mitt liv och den skulle hänga runt mitt hals som om den vore mitt alldeles egna diamant halsband!
  Att äntligen kunna få till de där snygga fotona som bland annat ni bloggare får till, och även att jag kommer kunna snabbt dela med mig av dem via WIFI funktionen kameran har skulle vara sååå roligt. I samma veva om jag skulle få chansen att vinna skulle den här kameran vara min första vinst på en sådan tävling, har aldrig vunnit tidigare på någon tävling alls och om jag skulle kunna få lite tur nu skulle jag kunna leva länge på den här kameravinsten!
  Tack för att du tog din tid att läsa min motivering till tävlingen, hoppas på lycka.
  Ha en trevlig helg Julian! / Fanny
  [email protected]

  Reply
 105. Sandra on

  Hej Julian! Jag skulle vilja vinna kameran för att jag verkligen skulle behöva den. Jag har en Nikon från förut så dessutom skulle mina objektiv passa till denna kamera. Jag driver en blogg så jag skulle ju få jättebra bilder till den med kameran. Har också funderat på att bli bröllopsfotograf/inredningsfotograf så kameran skulle verkligen göra susen i min samling. Hopas du väljer mig! Puss

  Reply
 106. William on

  GODKVÄLL JULIAN!!! Passar på kvällen innan tävlingen tar slut! ;)
  Iallafall, jag är en Grabb som nyss fyllde 18. Jag har alltid velat ha en kamera, och nu när jag som aktiv läsare ser detta inlägg blir jag mer än överlycklig. Jag tycker riktigt mycket om att fotografera, mina vänner klagar alltid på att jag tar för för mycket bilder men det är en passion för mig och jag kan verkligen inte låta bli. Jag älskar att fånga ögonblick, och det hade varit MYCKET lättare med en sådan SCHYSST kamera som man kan vinna!! Just nu har jag en risig, sprucken iphone 5 jag knappt kan ta en selfie med haha…. Många människor, inte bara mina kompisar utan folk ute på stan, i skolan och så vidare brukar komma fram och säga att jag bär snygga kläder, att jag har en unik klädstil och detta skulle jag utnyttja ifall jag fick denna fina kamera. Jag tar flera bilder av mina outfits vardagligen och jag får mycket inspiration från dig, Viktor Frisk och andra modebloggare, tycker ni verkar ha ett förjävla soft liv btw. ;) . Jag har länge försökt att spara till en kamera men jag lockas av annat gött; MAT och KLÄDER. Jag är en sprallig man i sina bästa år som vill ha nya kläder och god mat direkt när jag börjar tänka på det och det hindrar mig från att ha råd att köpa en kamera. Jag går även i skolan så har inte tid att jobba.
  Om jag skulle vinna kameran hade jag:
  – Startat en modeblogg, jag tycker det är kul att ge inspiration och tips till andra.
  – Tagit mycket bilder på mig själv och försökt att bli modell, det verkar som ett intressant, varierande och roligt yrke.
  – Skaffat en ordentlig profilbild på facebook! ;)

  Ta hand om dig! :)

  /W

  Reply
 107. Love on

  Jag har en dröm att bli streetstyle fotograf , och just nu har jag inte den ekonomiska möjligheten att köpa en bra kamera .Jag första året på en media linje ,då är en kamera väldigt bra att ha så man kan exprimentera hemma och bli ännu duktigare på att fota.Så en Nikon d5300 skulle vara helt underbart att få öva med och kunna ta grymma bilder.Till vardags skulle jag ta med mig den överallt , jag och en vän brukar skämta över hur irreterad jag blir när jag får se brusiga iphone bilder på hennes blogg haha( iphone kameran är det värsta jag vet). Om jag fick en kamera skulle jag också vilja starta en steetstyle blogg o verkligen satsa på det. Du är en stor inspirations källa ! Tack för att du läste ! Kram

  Reply
 108. Sofie Berglund on

  Min vändpunkt stavas N.I.K.O.N
  Helt ärligt, jag är ingen fotograf som tar “dagens outfit”. Nej, jag är en fotograf som trixar och fixar i alla möjliga vinklar för att hitta det där perfekta kodak moment. Försöker fånga ljuset, vinklarna, färger och former i en vacker och unik kombination.

  Foto är konst och som den formgivare som jag är, borde man ju tycka att jag redan har en kamera som tillgodoser mina kreativa behov, men nej. Jag har just nu mest ett fett studielån och en iPhonekamera som inte gör mitt instagramflöde till rättvisa.
  Men det kanske kommer en vändpunkt. Och jag tror, hoppas och håller tummar och tår, att den vändpunkten stavas N.I.K.O.N.

  Reply
 109. Jenny on

  Hej Julian!

  Jag ser att denna kamera fina bilder tar,
  om jag en hade, skulle jag fota allt jag har, vart jag än far

  För att ha råd med en Nikon femtusentrehundra,
  är jag nog tvungen att plundra

  Om du ger mig denna chans,
  bjuder jag utan tvekan upp till dans

  Din blogg den följer jag som ens svans,
  av dina vackra foton sitter jag som i trans

  Så allt jag vill är att skåda,
  denna kamera i min brevlåda!

  Ja,jag kanske inte är jätteduktig på att rimma, men jag är mode- och fotogalen, och detta skulle betyda så så mycket!! Kramar

  Reply
 110. Miranda R on

  Ända sedan jag har varit liten har jag alltid tyckt om att då och då skriva i min dagbok för att berätta hur jag mår, vad jag gör och om saker som har hänt mitt liv. Det gör jag för min egen skull då jag vet hur kul det faktiskt är att se tillbaka på vad jag tyckte och tänkte om saker förr. Bara av att läsa en text från ett visst datum ger mig otroligt många minnen. Men på sista tiden har jag tänkt att det fattas något, och jo bilder förstås. Därför hade jag tänkt att börja skriva min dagbok på datorn för att lättare klistra in bilder till texterna, en bild säger som sagt mer än tusen ord och jag vet hur mycket jag kommer uppskatta bilderna i framtiden när jag läser i min dagbok. Jag skulle använda kameran till att fota allt i min vardag. Allt i från en fika med min mamma till mina resor som jag ibland gör till Norge för att umgås med min pojkvän.Inte för att verka självupptagen men jag skulle även se till att fota mig själv, för att kunna se min förändring från tonåring till vuxen. Jag tycker det är såå kuul att titta på gamla bilder på mina föräldrar som barn och vill mina barn skall få se samma sak med mig. Tonåren är ju en tid där mycket händer och därför tycker jag det är viktigt att minnas den och det gör man roligast med bilder! Och då jag även har ett intresse för mode skulle det vara extremt kul att få se mina skillnader på mina kläder jämfört med i framtiden. Jag vill vinna Nikon kameran för att dokumentera mitt liv i bilder helt enkelt. :*

  [email protected]

  Hadee

  Reply
 111. annie c.nk on

  Det här är lite i sista minuten men jag hoppas verkligen att det går igenom och tack för att du är en sån inspiration Julian.

  Foton har alltid haft en stor betydelse för mig i mitt liv, för utan foton på min pappa som dog när jag var tre (han var soldat) så skulle jag aldrig fått sätt hur han såg ut eller hur vi var som en familj. Jag tror verkligen på att bilder säger mer än 1000 ord, det ligger alltid en hel historia bakom varje bild och för mig att ha haft bilder på min pappa har verkligen betytt så mycket för mig då jag tyvärr inte har egna minnen själv från mina så unga år.

  Hur en bild kan betyda så mycket, väcka så många minnen och tala för sig själv är det som fått mig att bli intresserad av fotografering . Min kamera har dock precis gått sönder och jag åker till mitt hemland för att hälsa på under jullovet och att ha med mig en riktig kamera hade betytt så mycket för mig, då en hel del av min pappas släkt kommer att vara där och jag skulle verkligen vara tacksam ifall att jag fick med mig bilder hem på dom och på allt jag kommer att få uppleva i Afrika. Sedan har jag under ett tag nu mått mentalt dåligt och för mig att kunna utveckla mitt intresse för fotografering tror jag nog skulle kunna hjälpa mig att hitta gnistan som jag verkat förlorat i mitt liv, då fotografering är något som verkligen intresserar mig och jag har blivit sagt att göra något som jag tror skulle få mig att må bättre och jag tror att jag fotografering skulle kunna hjälpa. Tack

  / från en student.

  Reply
 112. Elin on

  Hi Julianh!!

  Jag skulle JÄTTE gärna vinna denna kamera precis lika mycket som alla andra självklart. Jag skulle vilja vinna denna kameran då jag efter nyår kommer att ta ett nytt steg i mitt liv. Jag flyttar hemifrån i Januari för första gången, jag åker sedan till Thailand i tre veckor med mina bästa vänner där jag även kommer att sy upp dom första proverna till min kommande klädkollektion som jag så länge har drömt om. Jag skulle vilja vinna denna kameran då jag kan dela med mig av alla dessa upplevelser till min släkt och till mina vänner som bor i Skåne då jag flyttat upp med min mamma till Norrtälje. Det skulle vara kul att vinna denna då den skulle få följa med på min resa att bygga upp mitt egna klädmärke. Med denna kamera gör det att jag kan dela med mig av proffsiga bilder på mig blogg till mina nära och kära.

  Tack för möjligheten att vara med å tävla! Tur att du påminde mig på instagram.
  Kram Elin

  Reply
 113. Louise on

  Åhhh men vilken dröm! Jag har velat ha en bra och pålitlig kamera så himla länge och har sparat sedan långt tid tillbaka. Får nog inse att jag inte kommer att nå mitt mål. Som fattig student har man en massa tråkiga utgifter varje månad som måste betalas.
  Jag har ända sedan jag var liten har jag älskat mode och gillade att klä mig fint. I höstats började jag plugga modevetenskap vid Lunds Universitet, vilket är varje fashinistas dröm. För några år sedan startade jag även en blogg och det är mitt bästa beslut hittills i livet. Jag älskar att få vara kreativ och utvecklas vilket jag får möjlighet att göra i bloggen. En Nikon D5300 hade varit den ulitimata bloggkameran då den ju har Wifi. Det skulle underlätta bloggandet otroligt mycket då jag skulle kunna blogga och lägga upp fina bilder på instagram var jag än är; i skolan, på stan eller utomlands! Ja precis överallt!!
  Min mormor dog för ett par veckor sedan. Hon var en av mina närmaste vänner och pushade mig alltid att göra det jag älskar och brinner för. När hon dog blev jag väldigt, väldigt ledsen och har gråtit nästan varje dag sedan dess. Jag lovade mig själv att satsa allt på min blogg för hennes skull och för att hon alltid stöttat mig i det jag gör. En galet bra kamera hade varit en otroligt bra start och ett stort kliv i rätt riktning mot att kunna uppfylla mina drömmar!

  Reply
 114. Klara M. on

  För att fotografi är det närmsta vi kommer att kunna spara våra minnen. Eftersom minnet är det enda som lämnas kvar när stunden inte längre existerar, så blir fotografiet en representant för den fångade stunden. Att fånga mina vänners bubblande skratt, eftermiddagsljuset mellan trädkronorna, alldeles för sena pluggkvällar på bibblan, lyckan i min mammas ögon, galna nätter med de närmsta och årets första fallna snö gör att stunderna lever kvar. Slutligen bildar dessa fotografi en kamerarulle fylld av livet och som gör att stunderna, och framförallt personerna, i mitt liv lever kvar för evigt. Därför vill jag hemskt gärna vinna kameran. Jag skulle använda den till att föreviga alla betydelsefylla personer och stunder i mitt liv. Utöver privilegiet att ha en kamera med den kalibern till att föreviga utmärkande stunder i mitt liv och få utlopp för min kreativitet, så hade den även gynnat mina studier och framtida arbete. Nu studerar jag andra året på kandidatprogrammet inom Mänskliga rättighetsstudier vid universitetet och vid sidan är jag även skribent för en tidning. Men nästa termin beger jag mig ut på utbytesstudier och därefter praktik på andra sidan jordklotet. Att ha haft chansen att utbilda mig inom världens viktigaste ämne är en möjlighet som inte alla har. Min utbildning innebär möjligheten att arbeta med internationella, humanitära och högst aktuella frågor och chansen att kunna förändra. Det första steget till förändring sker genom upplysning, genom att informera och föra budskapet vidare och sätta rättigheterna i praktik. Bra dokumentation är därmed prio 1 för att kunna belysa detta budskap i vårt internationella samfund. Att under studier och praktik kunna fotografera/filma med sådan kvalité, så tror jag att man på bästa sätt kan belysa den verklighet som existerar, men framförallt även den möjlighet till förändring som existerar. Kameran skulle med andra ord bli min trogna kompanjon i kampen om en bättre värld. Världen 2.0.
  Puss & kram

  Reply
 115. Sofie Berglund on

  Min vändpunkt stavas N.I.K.O.N
  Helt ärligt, jag är ingen fotograf som tar “dagens outfit”. Nej, jag är en fotograf som trixar och fixar i alla möjliga vinklar för att hitta det där perfekta kodak moment. Försöker fånga ljuset, vinklarna, färger och former i en vacker och unik kombination.
  Foto är konst och som den formgivare som jag är, borde man ju tycka att jag redan har en kamera som tillgodoser mina kreativa behov, men nej. Jag har just nu mest ett fett studielån och en iPhonekamera som inte gör mitt instagramflöde till rättvisa.
  Men det kanske kommer en vändpunkt. Och jag tror, hoppas och håller tummar och tår, att den vändpunkten stavas N.I.K.O.N.

  Reply
 116. Mia on

  2014 för mig började på ett väldigt negativt sätt då jag var tvungen att göra en anmälan mot 7 personer för hot, trakasserier och kränkningar. Dessa personer gick i min klass så det sista halvåret i gymnasiet är en tid man ska komma ihåg med glädje, speciellt studentdagen. För mig är det en tid som jag helst skulle vilja radera helt då jag enbart kommer ihåg det som ångest och stress. Så länge jag kan komma ihåg har jag velat bli frisör men glädjen till yrket försvann sakta men säkert i våras. Så nu har jag tagit tag i min andra dröm: Flytta till Los Angeles och plugga Fashion Design på FIDM, i juli flyttar jag dit så just nu sparar jag varenda liten krona som går då det kostar en hel del att gå där och kan därför inte lägga pengarna på en riktigt bra kamera. Nikon D5300 hade blivit som min bebis, hade haft med mig den överallt.
  Så att vinna en Nikon D5300 skulle för mig betyda ett bra slut på 2014 och en chans till att ta inspirations bilder, dokumentera varenda skiss och varje steg inom sömnad och förhoppningsvis även kunna inspirera andra människor på samma sätt som du inspirerar mig till att göra det jag älskar.

  Reply

Leave a Reply

 • (will not be published)