10:30 | July 26, 2015

TÄVLING – VINN EN NIKON 1 J5 ↓

JulianH_nikonj5_1 JulianH_nikonj5_3 JulianH_nikonj5_2My Nikon 1 J5 – Find it HERE


Äntligen har jag något riktigt bra för er mina vänner! Jag har berättat tidigare att jag är helt kär i min nya Nikon 1 J5 (se kameran HÄR) som jag använder dagligen just för att den är så smidig att ta med sig, har wifi, filmar i HD, har en vinklingsbar pekskärm vilket underlättar när man vill leka med olika vinklar och bildkvaliteten är på en helt ny nivå. Man kan även byta objektiv som en systemkamera så egentligen behöver man inte ha med sig den stora systemkameran på semestern eller fortsätta fota med den dåliga iphone kameran om man har denna!

Därför har jag tillsammans med Nikon bestämt att ge er chansen att vinna en likadan :) Ni som har hängt med länge kommer säkert ihåg att vi hade en liknande tävling förra året och det gick hur bra som helst. Det var ju så många som var med och tävlade så varför inte göra det igen!

Motivera i kommentarsfältet varför just DU ska vinna en Nikon 1 J5 så väljer vi ut en vinnare med den bästa motiveringen! Tävlingen håller på i en vecka så ni har fram till nästa söndag på er för att tävla. Glöm inte att fylla i era mailadresser så vi kan kontakta vinnaren sen – HIT ME! (Tävlingen är bara till för läsare som är bosatta i Sverige) 

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD!

__________________

Finally I have something really good for you my friends! I’ve told you earlier that I’m completely in love with my new Nikon 1 J5 (see the camera HERE) that I use every day just because it is so easy to take it with you, it has wifi, film in HD, has a tillable touchscreen which makes it easier if you wanna play with different angles and the quality of the pictures is on a whole new level. You can also change lenses like a bigger camera so you really don’t need to take your big camera on vacation with you or continue to take pictures with the iPhone camera if you have this one!

Therefore, I together with the Nikon team decided that we want you to have the chance to win one of this :) Those of you who have been around a long time might remember that we had a similar contest last year and there were so many who competed so why not do it again! 

Leave a comment in the comment field and tell me why YOU should win a Nikon 1 J5! The competition lasts for a week so you have until next Sunday to compete. Don’t forget to fill in your email address so we can contact the winner afterwards – HIT ME! (The contest is only for readers who are resident in Sweden)

THE COMPETITION HAS ENDED!

76 Responses to “TÄVLING – VINN EN NIKON 1 J5 ↓”

 1. Hanna Josefsson on

  Lyckan som spreds i min kropp när jag bara fick syn på rubriken “vinn en nikon 1 J5” skulle nog kunna säga sig självt hur gärna jag skulle vilja vinna. Jag har önskat mig en riktigt bra, lätthanterlig kamera med wifi-funktion i snart två år. Jag har nämligen själv en blogg som jag älskar att uppdatera med fina inlägg, dock ger mobilkameran inte alltid de bästa bilderna och systemkameran som jag emellanåt får låna av min pappa är inte alltid det smidigaste alternativet att bära med sig. Och eftersom jag dessutom är en typisk student som inte har de bästa ekonomiska förutsättningarna, har jag ingen möjlighet att unna mig en sån fin skapelse som den här. Jag får helt enkelt leva med mina sämre mobilkamera-bilder….om jag inte blir den lyckliga vinnaren i denna tävligen. Hoppas du förstår hur glad jag skulle blivit om jag skulle få vinna denna kameran, det skulle verkligen betyda allt och lite till.

  Reply
 2. Cornelia Isacson on

  Jag deltar i denna tävlingen inte för att jag är girig utan för att jag har tävlingsinstinkt. Denna ibland irriterande egenskap har jag fått efter min älskade pappa. Jag kan beskriva min pappa med två punkter: han tänker på sin familj i första hand vilket gör att han inte ofta unnar sig själv saker han gillar och han är väldigt intresserad av kameror och bilder. De senaste åren har varit ganska tuffa för pappa men äntligen börjar allting att lösa sig för honom och jag märker så tydligt hur mycket han verkligen älskar livet. När det gäller hans intresse för kameror har han tittat på olika typer i ca två-tre år. Han vill så gärna ha en kamera men det är alltid någon kostnad som kommer i vägen men även att han vill ha en kamera med bra kvalitet. Jag skulle vilja visa uppskattning till min fina pappa för att han alltid ställer upp för sina barn och sin hustru. Jag skulle vilja ge tillbaka för alla gånger han skjutsar mig till olika event eller vänner, för alla gånger han skämmer bort mig, för alla gånger han hjärtligt retar mig med sin torra men underbara gubbahumor. Hahah! I alla fall hoppas jag av hela mitt hjärta att jag vinner denna tävlingen. Jag får vara med och tävla och pappa skulle äntligen få sin kamera. Win-win! Kram och ha det bäst! ❤️

  Reply
 3. Ebba Liljegren on

  Hej Mr Julls. Den här kameran hade varit perfekt för mig! Har länge tänkt att jag ska investera i en bra kamera då jag på semestern tar 500 bilder av en blomma haha. Använder mig nu bara av min iPhone men i september flyttar jag till Spanien och då känns det som det är dags att införskaffa sig en kamera! Tror Nikon 1 J5 blir en bra start för att lära sig och som du säger enkel att ha att göra med. Jag håller tummarna att jag vinner och önskar dig även en fin sommar! Tack för en inspirerande blogg. Hälsningar, Ebba

  Reply
 4. Maya on

  Är det något jag älskar är min kamera! Hade en precis sådan kamera som jag fick av familjen och var hur nöjd som helst med den. Men förra veckan blev den snodd pga inbrott i min lägenhet. Förlorade ganska mycket och är en fattig tudent vilket gör att jag nu måste flytta hem och pendla ungefär 1h varje dag för att komma till högskolan. Lite jobbigt men inget jag kan göra åt!
  Skulle jättejättegärna vilja vinna den kameran för att jag älskar att fota och det skulle göra min dag alla dagar i veckan!
  Det jag fotar mest är naturen, älskar att segla med min pojkväns familj och fota. Fick en resa till Grekland som jag och pojkvännen ska åka om ca 1månad och skulle sååå uppskatta om jag hade en kamera som jag kan spara alla minnen därifrån och fota vackra Grekland!

  Reply
 5. Rasmus on

  Heej Julian!
  Min anledning till att vinna är väldigt kort och god. Jag och min bästa vän Amanda har länge snackat om att börja spela in olika små sketcher där vi dels blandar in humor med aktuella saker/händelser. Vi har en massa idéer och snackar hela tiden om att vi måste sätta igång. Grejen är att vi aldrig får tummen ur för att införskaffa oss en ordentlig kamera att spela in med. Givetvis går det att använda en iPhone men du, liksom jag, vet att det inte är samma känsla med en dålig upplösning. Om vi vinner kameran så lovar jag dig flertalet skratt framöver, kanske till och med väver in dig in ngn sketch om du vill ^^.

  Ha det bra Julle!

  Reply
 6. Olivia on

  Hej Julian! Perfekt tajming med kameratävling för mig som i nuläget är på jakt efter en kompakt systemkamera! Jag är en kreativ själv som målat och fotat så länge jag kan minnas men med min inkomst som ensamboende och studerande (Bild och formgivning) är inte en kamera prio ett när kronorna trillat in varje månad. Att få chansen att kunna hålla på med det jag älskar med hjälp av ordentlig utrustning hade varit helt underbart och jag håller tummarna för att det kommer hända nu! Måste bara tillägga att du är en sjukt stor inspirationskälla för mig, sluta aldrig våga vara dig själv.
  Tusen kramar!

  Reply
 7. Eric Ericsson on

  Hur cool kamera som helst, läste om den lite snabbt förra gången du nämde den i ett inlägg. Total gillar att den båda har wifi och vridbar skärm så att man snabbt kan synka bilderna med både instagram och blogg samt ta snygga selfies med både bättre skärpa och kvalitet.
  Själv äger jag en av nikons budget kameror (D3100) den funkar helt okej men är för stor för att packa ner i väskan en vanlig dag, och med mobil kameran blir bilderna inte alls lika fina som med en “riktig” kamera.
  Med Nikon 1 J5 skulle jag kunna ta lättare outfit bilder till båda instagram och bloggen. Jag skulle också i allmänhet kunna ta bättre bilder på både familj, vänner, omgivning och mitt stora intresse till mat.
  Jag tycker att jag ska vinna då jag har ett intresse för både foto och mode/design. Då jag går i inriktningen bild och form på fryshuset skulle Nikon 1 J5 passa alldeles utmärkt för att dokumentera mitt arbete samt vara en del av slut produkten.
  Xo. Eric (@thorntonericsson) (eric.tho[email protected])

  Reply
 8. Therese kjellsson on

  Åh vilken underbar tävling Julian! Älskar din blogg! Det skulle vara så underbart att få bli lika duktig som dig på att fota. Små ögonblick eller stora livshändelser, kärlek och glädje bland familj och vänner. Jag önskar att få bli bättre på att redigera mina bilder med en ny kamera och kanske få min blogg mer intressant med bra bilder, för att minnas tillbaka på livets händelser. Jag är lyckligt lottad som har hälsan kvar och bor i ett tryggt land, men skulle ändå bli väldigt glad att få vinna en Nikon. Ha en underbart fin söndag!

  Reply
 9. Hugo Håkansson on

  Känslan när jag såg att man kunde vinna denna kamera var lika nästan skön som när Sverige vann U21 em guld och den känslan är obeskrivligt skön men en sak är säker man vet att framtiden ser ljus ut som med denna kamera så behöver man inte vara orolig för att bilderna ska bli dåliga i många år framåt så det vore ju inte helt fel att vinna denna kamera.

  Reply
  • Hugo Håkansson on

   Anledningen till just jag vill vinna denna kamera är för att jag är i stort behov av en kamera och har ingen bra budget till en kamera har ett instagram konto där jag lägger upp outfit bilder och då är jag i behov utav en kamera, du är en stor inspirations källa

   Reply
 10. Maria on

  I’ve been thinking about buying a new, better camera: I want to practise my photoshooting (& editing) skills, taking pictures of friends and nature, events in summer, etc. I want to learn about photographing and my goal is to get awesome photos from our next trip to Costa Rica, in November !!! I would LOVE a Nikon 1, because I heard so many good recommendations about it! It would be the perfect choise for me! MVH, Maria :)

  Reply
 11. Erik Engkvist on

  Mr. Julls! Seriöst! Du har en av de få bloggarna jag verkligen gillar och du verkar vara störtskön! Jag bloggar om huvudsaker – shades, hattar, flugor och accessoarer och flera jag snackat med har sagt stt vi borde köra ngt samarbete på något inlägg. Du har ju en Nikon redan så jag tar den du har till övers så kör vi ett Mr.Julls feat. Erikshuvudsaker med våra bästa tips för stylish menswear!

  Ha d bäst! / E

  Reply
 12. Lukas Niklasson on

  Kors i taket! Julian, du måste skämta. Vilken dröm: att kunna bidra med inspo till världen har alltid varit något jag velat. När du sedan kommer med en hejdundrandes tävling här på din mycket granna blogg vet jag inte vart jag skall ta vägen. Att kunna dela moments med framförallt sina nära och kära skulle för mig vara guld värt, men att också få möjlighet till utveckling och kanske kunna dela med sig av pics till fler personer runt om på detta jordklot skulle vara ganska så coolt med denna wifi-vänliga-nikon-kamera… Därför räcker jag upp handen och tackar mer än gärna ja till denna chans om att vinna en riktigt ball kamera. Solen skiner, flygplan lyfter, fötter i vatten, bruna ben och mycket mer skulle fylla upp minnneskortet, för att sedan snabbt skicka över bilderna till mobilen och direkt in på insta. Du ser, planerna är klara. Hehe, tack för en grymt inspirerande blogg och fortsätt som du gör! Tack.

  Reply
 13. M on

  Hej Julian! Jag vill vinna eftersom att jag har ett stort intresse för foto och försöker utvecklas och lära mig mer. Jag tar bilder med min iPhone och de funkar inte så bra eftersom att bilderna får dålig kvalité. Jag älskar tumblr och skulle ladda upp bilderna där och på instagram. Jag lägger ner mycket tid på mina feeds och försöker sprida mina bilder så det skulle vara jätte kul att vinna!

  Reply
 14. Nina Seehusen on

  Hei:) Jeg bor ikke Sverige akkurat nå, men jeg skal flytte til Stockholm i august på grunn av studiene så jeg tenkte jeg kunne gi konkurransen et forsøk. Håper det går fint?

  Jeg har blitt utrolig glad i å ta bilder de seneste månedene, og jeg elsker å bruke tid på å finne fine motiver. Ved å vinne et ordentlig bra kamera som Nikon 1 J5 så vil bildene mine bli så utrolig mye bedre, noe som er ekstra viktig når jeg faktisk har fått en genuin interesse for fotografi. Ettersom jeg er student så strekker ikke økonomien alltid til, derfor hadde det vært så utrolig motiverende å vinne et kamera som gir meg mulighet til å ta bilder av en helt annen kvalitet.

  Jeg er også veldig moteinteressert, og jeg skal ikke legge skjul på at jeg elsker designet på kameraet. Jeg flytter til Stockholm til høsten og da hadde det vært utrolig gøy å ha et nytt kamera som jeg kan ta fine kvalitets-bilder og skape nye minner med. I hovedsak er jeg interessert i å finne fine motiver i landskapet, men jeg kommer nok også til bruke kameraet mye i bymiljøet og hverdagen til å ta bilder av det som inspirerer meg, som f.eks. mote. Det er også litt av grunnen til at jeg er veldig interessert i dette kameraet, fordi det er lett å ta med seg over alt og fungerer som et bra hverdags- og hobbykamera. Da krysser jeg fingrene for at jeg vinner kameraet!

  Reply
 15. Ronja on

  Ååh vilken grym tävling! På senaste tiden har jag tänkt på hur jag verkligen skulle behöva, eller ja verkligen vill ha, en grym kamera. Men att faktiskt skaffa en har känts lite långt ifrån. Denna kamera hade passat mig perfekt. Smidig, enkel, wifi funktion och bra bildkvalité m.m ja tack?? Jag skulle bli överlycklig om jag vann! Jag tog studenten i somras och är så taggad på att äntligen få resa och hitta på massa äventyr. Jag vill också börja komma in mer i fotografi. Ta riktigt fina bilder och videos, och göra det till en del av min vardag. Har en hel del planer också som skulle involvera en kamera, så en kamera som denna hade suttit perfekt verkligen. Skulle använda den flitigt, varje dag! Tro mig den skulle vara till så stor hjälp på så många sätt för mig. Jag får hålla tummarna :) Kram!

  Reply
 16. Edward on

  Jag vill fota mina dagliga händelser för att pressa mig själv att göra roliga och nya saker, för att spara och dela dessa nya händelser som blir bra på bild och roliga att utföra! Med hjälp av kameran gör det att jag vill fota coola objekt som inspererar!

  Reply
 17. Elin on

  Skulle verkligen passa perfekt om jag kunde vinna en Nikon 1 J5. I oktober åker nämligen jag och min pojkvän till USA under två veckors tid! Ska bli så kul att kunna åka runt och besöka en massa nya platser, new york, Niagarafallen, frihetsgudinnan, everglades, Miami, ALLT. Tyvärr har jag ingen bra kamera så jag kan bevara dessa minnerna föralltid. Så tror att denna kameran hade passat perfekt runt min hals då den är liten och smidig! Jag fyller även 21 år i september så hade varit en perfekt födelsedagspresent också! Håller tummarna och hoppas att jag blir den lyckliga vinnaren!

  Reply
 18. Hanna on

  Jag skulle vilja vinna kameran då jag försöker starta upp ett klädmärke och behöver marknadsföra mig själv, vilket jag tänkt göra via instagram och blogg. Eftersom jag är lite av en perfektionist vill jag såklart att alla bilder ska vara skarpa och snygga och att denna kameran dessutom har wi-fi underlättar ju såklart smidigheten och enkelheten något enormt! Så hjälp mig förverkliga min dröm så vet ni vem som skickar kläder i framtiden!

  Reply
 19. Adina on

  Grym tävling!!
  Jag studerar fotografi andra året nu och har såå många planer för de kommande åren, resor och utflykter! Har vart på jakt efter en kompakt systemkamera väldigt länge men har dels inte haft råd och denna kamera verkar så himlahimla bra. Jag ÄLSKAR att fota, att kunna spara alla ögonblick och denna kamera verkar som sagt så himla grym, perfekt storlek också!
  Skulle såklart bli obeskrivligt glad om jag vann och skulle få väldigt mycket användning utav den!

  Kram!!
  [email protected]

  Reply
 20. Ida on

  I November åker jag till Australien som startpunkt och sen runtom i världen för att jobba som dykare och rädda haven, de utsatta korallreven och dem som bor där. Allt ska naturligtvis fotograferas och dokumenteras för alla att se. Förutom att man känner sig extremt liten att som ensam person försöka rädda våra världshav så är det även en obefintlig extrem djup ficka som ska tömmas till all utrustning. Kamerahuset som används till dykning finns, dock är den tom. På min resa likt Sylvia Earle skulle jag bara endast kunna drömma om att få ha en sådan kamera för att få fånga den fantastiska världen under ytan såväl som hela resan. Tack på förhand! :)
  Ida Liszke

  Reply
 21. Emelie Weibull on

  Jag tycker mycket om att fotografera, allt från naturbilder, outfits till matbilder. När jag har en bra outfit som är on point och ett ansikte som är flawless så finns det väl ingen bättre anledning till att vinna en kamera. Jag älskar att utforska nya platser med fin natur och gamla byggnader. Min iPhone använder jag flitigt men det hade varit roligare för mig själv med en kamera som är smidig att ta med sig till hands. Det hade suttit fint med en bättre kamera då jag hade kunnat utveckla min kunskap om fotografering. Jag hade också fått möjlighet att förbättra min blogg med kvalitetsbilder. Till våren tar jag studenten och att få möjligheten att fånga den stora dagen på bild hade varit något helt otroligt.
  Ha en bra dag,
  Kram Emelie

  Reply
 22. Elsa H on

  Hej. Jag tycker jag borde vinna för att jag har länge velat ha en bra lätt kamera som man kan ta med sig var som hellst men har aldrigt haft råd. Jag har nyligen gått ut gymnasiet och har inte någon inkomst än så jag har tyvärr inte råd att köpa den. Efterom jag bloggar så vill jag ju gärna ta bra bilder i bra kvalité vart jag än är men min kamera som jag har nu är lite för tung för att bära runt på så då blir det oftast mobilbilder vilket jag tycker inte är lika fint. Jag skulle bli jätte glad om jag vann så jag kan utveckla mitt fotointresse och få snygga bilder i bra kvalite vart jag än går!

  Jag skulle ta med mig den så fort jag lämnade huset och ta foton på allt som jag tycker är fint och inspirerande. Jag skulle även använda den till blogginlägg och ta bilder med en som jag sen lägger upp på bloggen. Jag skulle använda den till både snapshotsbilder, outfitbilder, inspirationsbilder och till bilder som jag tycker är fina och vill spara i till exempel fotoalbum.

  Kram Elsa!

  Reply
 23. Oskar M on

  Tjena!

  Följt dig länge nu och alltid uppskattat din stil, är inte heller världens längsta människa så det är faktiskt rätt nice med nån modefigur som löser jawdropping-outfits utan att vara 2meter lång haha :)
  Jag hade iaf hemskt gärna vinna för att jag skall snart på utbytestermin i Hongkong och det hade varit så fett att kunna dokumentera med lite värdig kvalité! och som student är en Nikon 1 J5 lite utanför rimliga prisnivån.

  Ha det fint och keep going strong,
  Oskar
  IG @mannoskar

  Reply
 24. Anna G on

  När som helst nu. När som helst blir jag moster för första gången. När som helst kan min syster bli mamma och hennes fina sambo bli pappa. Då önskar jag att jag hade en riktigt bra kamera som jag kan följa det nya lilla livet med! När hon äter gröt och leker och skrattar och allt annat fint som händer i hennes liv :)
  Kram och tack för fin läsning,
  Anna

  Reply
 25. K on

  Hej.
  Jag är din följare på Instagram och brukar alltid kolla på dina bilder. Denna gången när jag såg att det hade med att vinna en kamera att göra så blev jag rätt nyfiken. Jag undrade om det var den kameran du använde på dina bilder då du har så grym Instagrams-feed. Jag fotar själv väldigt mycket och vill hela tiden utveckla mina kunskaper inom det. Saken är den att jag har aldrig haft en egen kamera utan jag använder min pappas gamla Canon. Det är en av mina passioner hittills i livet. Jag ser på fotografering som ett sätt att frysa tid och det är något riktigt coolt enligt mig. Mina andra passioner är arkitektur och mode vilket i alla fall går ihop. Jag är en perfektionist av mig och vill ha allting perfekt hela tiden. Det är inte enkelt att få saker och ting att bli perfekta i den riktiga världen men när man tar en riktigt bra bild så känns det perfekt inombords, det är därför jag vill fortsätta fotografera men helst med en egen kamera snart. Jag vill att den första kameran jag köper ska vara min drömkamera och min drömkamera är väldigt dyr så det är ett tag kvar tills jag köper den (Canon EOS 1 DX) Men för tillfället så tror jag att din Nikon (som man nu kan vinna) skulle passa mig perfekt för att jag har hört väldigt mycket bra om den och sett väldigt många bra bilder tagna med den. Det skulle bli en stor överraskning för mig att vinna en kamera, speciellt en sådan bra kamera. Jag har varken vunnit eller försökt vinna något på nätet men det känns som en bra sak att göra nu. Det gäller bara att hålla tummarna.
  Lycka till med bloggningen. Sjukt bra blogg, första gången jag klickar in här men definitivt inte sista.

  Reply
  • K on

   Jag glömde nämna att min pappa reser väldigt mycket, så det är inte ofta som jag själ hans kamera. Så att få äga en alldeles egen skulle göra mig sjukt lycklig.

   Reply
 26. Tor on

  För precis som du så skulle jag vilja bli en stor bloggare och inspirera andra och sprida glädje! Dessvärre kan jag inte skriva och vill därför uppdatera med främst inspirerande bilder! Jag älskar att fotografera men det svårt att få de speciella detaljerna med en vanlig mobil.. Jag vill få det att sticka ut! Jag vill kunna marknadsföra mig själv dessutom och frilansa som modell, denna kameran skulle hjälpa mig en bra bit påvägen jag vill gå!

  Reply
 27. Sandra on

  Wow, denna kameran kunde jag dödat för!
  Jag har en otrolig passion för att lagat mat och jag försöker ständigt mixtra med recept för att skapa min egna touch. Vad jag också älskar är att fotografera mina maträtter, det finns få saker som kan se så inbjudande ut som en tallrik med färgstark god mat i en fantastisk omgivning. Hittills har dessa bilder fått bli tagna med min mobiltelefon och jag säger precis som du skriver, hur mycket bättre blir inte bilderna av en riktigt bra kamera istället? Därför skulle jag så väldigt gärna vilja vinna denna kamera för att kunna fotografera mina maträtter från sin bästa sida :)

  Reply
 28. Fia on

  Äntligen färdigpluggad! Nu är det dags att ge mig in i karriären och påbörja frilanskarriären jag drömt om så länge. Denna kamera skulle vara en underbar start på ett, förhoppningsvis, lyckat äventyr i journalistbranschen.

  Reply
 29. Lucia on

  Hej Julian,
  I was wondering what to write to impress you but nothing really sensational came to my mind :-) I´ve moved to Sweden 10 months ago and I love everything here! Every day I´m browsing all swedish bloggers and admiring your lovely job, nice pictures and stress-free life. Since I came here I´ve been trying to capture every beautiful moment for myself, for my family and friends. I am just a photographer-beginner but jag försöker att bli bätrre. I hope it is not absolutely impossible to create such mind-blowing photos as you do. If I won this competition it would make me so happy! Have a nice week Julian.
  Keep posting :-)

  Reply
 30. My A on

  Hej Julian,
  Jag älskar att resa och uppleva nya fantastiska upplevelser som resandet ger. Man träffar nya människor, ser andra kulturer och man får själv vara delaktig i vad man vill få ut av sin resa, det blir som en skön känsla av frihet. Jag har redan hunnit med att besöka stora delar av Europa, Asien och Australien, vilket har varit det absolut roligaste jag har gjort. Detta har gett mig mersmak att få utforska fler länder och se vad som finns ute i världen och är det något jag lägga mina pengar på är det en resa som jag kommer minnas. Så varför borde jag vinna? Att kunna fota sina upplevelser och sen titta tillbaka på allt fantastiskt man gjort får mig alltid att le, och jag vill alltid kunna komma ihåg den känslan man hade just där under det ögonblicket man tog kortet.

  Reply
 31. Jen on

  Åker till Hawai’i nu i augusti för att plugga psykologi i ett år, och har ingen kamera förutom min telefon att ha med mig. Vore fantastiskt att ha denna för att dokumentera mitt förhoppningsvis fantastiska år utomlands fyllt av färger, kontraster och natur!

  Reply
 32. Lara on

  Lara on July 26th, 2015 – 10:59am
  Your comment is awaiting moderation.

  Ett album för att jag älskar dig.
  Jag har haft min pojkvän nu i flera år och vi har alltid så mycket kul ihop, vi skrattar, vi flänger runt och upplever världen ihop. Han är den mest underbara person man kan tänka sig, han har fått mig att växa så mycket dem senaste åren och jag vill sen så länge tillbaka ge honom ett album som han kan ha med sig för alltid, som bara är för honom och om honom.
  Tyvärr så har jag aldrig haft pengar över till att köpa en fin kamera för att förverkliga detta vilket jag varit så ledsen över, då jag bara längtar tills han en dag kan få ett album och jag kan se hans blick när han öppnar det och förstår att allt är för att jag älskar honom och han förtjänar det. Alla borde någon dag få ett album där någon har fotar deras liv i 1-2 år och samlat allt detta, det är den bästa presenten jag skulle kunna tänka mig få och ge och han är absolut värt detta.
  Så jag skulle uppskatta chansen så mycket att få ta med mig kameran på våra äventyr och ge honom och mig själv chansen, att pyssla ihop ett stort album som vi kan bläddra i när vi är 70 och kunna se tillbaka på kärleken, glädjen och sorgen.
  Hoppas alla kan uppleva den kärleken som jag har för den killen.

  Reply
 33. Michaela on

  Jag älskar att fotografera och att äga en kamera av detta slag hade varit en dröm. Men att denna dröm ska gå i uppfyllelse för mig ligger ganska långt bort just nu. Som student har jag många andra stora utgifter som jag tyvärr måste prioritera. För tillfället har jag ingen kamera då min förra, fem år gamla kamera, dog i en vattenskada :(. Det finns så många många minnen och ögonblick jag skulle vilja ha kvar och lagra för att kunna återgå till och påminnas av alla olika stunder livet har att ge. Jag kan sitta i timmar och bara studera och inspireras av olika foton. Nästintill dagligen kommer jag att tänka på att jag så gärna vill ha en kamera. Åhhh vad vore då att vinna en Nikon 1 J5….!

  Reply
 34. Emanuel Silva on

  Hej! Jag har alltid älskat att fota. När instagram lanserades gick jag bananas, tro mig! Just nu har jag en standard systemkamera Nikon. Problemet med den är att den (som du beskriver många systemkameror i inlägget ) är väldigt klumpig och jobbig att ta med sig när man ska fånga “the moment” på bild. Anledningen till varför jag borde vinna är för att om jag vinner denna Nikon 1 J5 kan jag ge bort min gamla systemkamera till någon annan som delar passionen för att fotografera med mig. På detta vis kommer inte bara jag glädjas utav min vinst utan någon annan också. Delad glädje är dubbel glädje! Tack för en fantastisk inspirationsblogg du driver! Jag är säker på att din blogg inspirerar fler än mig inom mode och foto ambitioner. Glad sommar!

  Reply
 35. Johanna on

  Jag vill vinna för då skulle jag använda kameran till tillfällen man vill komma ihåg extra mycket. Jag har länge sagt att det man vill minnas kommer man ihåg i hjärtat men måste medge att både jag och mina vänner kommer på mig själv vilket dåligt minne jag har. Genom att ta bilder kan jag oftare se tillbaka på och minnas de goda stunder man är glad man har fått varit med om. Men en kamera med wifi skulle jag även kunna dela dessa stunder med alla nära och kära.

  Reply
 36. Elina Tagesson on

  Detta hade ju varit en dröm! Har en nikon kamera och gillar den otroligt mycket men den är så stor och klumpig.. Jag ska flytta till Australien i slutet av oktober och att få vinna denna hade varit min dröm. Att få ha möjlighet att fånga upp alla stunder i mitt drömland. Denna kameran hade varit perfekt i mitt liv!

  Reply
 37. Hanna on

  Hej Julian! Åh vad jag blev glad nu!
  Har alltid otur när det kommer till såna här saker men håller alla tummar och tår för en chans att kunna vinna denna kamera! Var med i förra tävlingen också men nej.. kanske bättre tur denna gång?
  Jag är en 23 årig student från Malmö som läser min sista termin på förskollärarprogrammet. Fastän jag tar fullt lån så är det inte ofta pengarna räcker till till både hyra och mat. Unnar mig inte ofta saker till mig själv men har önskat mig en kamera så länge. När jag började min utbildning fick jag min lillasysters gamla systemkamera eftersom att jag älskar att fota och hon skulle köpa ny.. men den hade några år på nacken och det dröjde inte lång tid innan den inte ville leva mer.. Min sambo sedan 6 år tillbaks lämnade mig för några veckor sedan och livet känns inte allt för kul längre.. kanske skulle detta göra det lättare. Att få föreviga de där små stunderna som man kan titta tillbaks på och minnas, det saknar jag. Jag hoppas av hela mitt hjärta att jag kan få vinna denna tävling, hoppas hoppas hoppas!
  Ha en fin dag och tack så mycket för chansen att få göra vardagen fin igen!
  x
  /hanna

  Reply
 38. Jared Johnson on

  Nikon is a brand that helps people celebrate and share the best things in life. In order to capture the best moments, you need the best camera. The Nikon 1 J5 is the perfect camera for taking pictures of my daily life, time with family and friends, and blog posts. If you want to put your best face forward it’s all starts with the hardware. The Nikon 1 J5 would help us all share our best selves and hopefully I am chosen to do just that.

  -Jared

  Reply
 39. Josefine on

  Hej!
  Jag vill verkligen vinna denna kamera för att enda sedan jag var liten har foto varit mitt största intresse, min identitet.
  Men eftersom jag bara har en gammal tråkig kamera så har mitt intresse svalnat. Nu blir det mest iPhone-bilder och hur kul är det?
  Jag längtar så mycket till att få tillbaka glädjen i att fotografera.
  Jag tror att denna kameran skulle vara perfekt för mig, och det är så bra att man lätt kan ha med sig den i väskan. Då finns det ingen chans att jag tar upp mobilen istället :)
  Med denna kamera skulle jag kunna utöka min kunskap och bli en bättre fotograf. Hur stor är inte lyckan att få testa sin nya kamera, alla inställningar och ständigt lära sig massa nytt?
  Jag skulle ha kameran i min väska varje dag för att kunna fotografera alla möjliga upplevelser och händelser, stora som små. Som minne!

  Reply
 40. Nathalie on

  Det var så enkelt att vinka farväl och studsa igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen. Jag skulle äntligen iväg på mitt äventyr, att äntligen få spendera några veckor i England under sommaren. Nu är det tio dagar kvar till jag återvänder hem till Sverige och jag längtar, verkligen längtar efter mina nära. Att ge sig av till ett annat land beskrivs oftast som någonting otroligt, något fantastiskt med ett härligt skimmer runt sig. Vad som inte nämns lika ofta är känslorna. Hur man kan gå längs en gata och önska att just han gick bredvid. Hur man ser något i butik som skulle passa perfekt på henne. Hur man kan stå ute på piren och höra måsarnas skrik i vinden blandat med doften av salt hav och tänka att “detta skulle de äldre gilla”.
  Hur fångar man de stunderna? Hur kan man dela dem med de nära som inte var där? Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte om det går, men om jag hade haft en Nikon i handen kanske det hade kunnat gå att fånga en del av verkligheten för att spara till framtiden.

  Reply
 41. Klara on

  Hej Julian!

  Började nästan skratta lite när jag såg den här tävlingen för att jag samtidigt satt och letade bland olika bäst i test på bra och smidiga kameror. Att motiverar varför just jag ska vinna är svårt men jag älskar fotografier och minnen de för med sig, att fota och redigera. Jag ska ut och resa om ett halvår och denna kamera hade då varit löjligt perfekt då en stor systemkamera är för klumpig att bära med sig och mobilens kamera känns så tråkig att foto med då man vill ha minnen för livet efter en sådan resa.

  Där har du min motivation.
  Hoppas du har en bra dag, Kram Klara.

  Reply
 42. Sara on

  Jag tror att jag förtjänar att vinna denna kamera, eftersom 3 veckor åker jag på en roadtrip i USA och tyvärr har jag inte en kamera. Jag planerar att använda min iPhone 6, men en kamera skulle vara så bra att fånga alla de stora ögonblicken. Jag har planerat och sparat för denna resa på ett år nu, så jag skulle vara mer än glad om jag hade den här kameran.
  Men jag är fortfarande kreativ med min iPhone i min vardag. Vart jag än går hitta jag något speciellt att fånga. Allt från naturen, gator, människor eller ens butiker med denna kamera kommer mina bilder bli ännu mer grymma, eftersom även små detaljer kan ändra så mycket i en bild, och jag är säker på att denna kamera kan visa de små detaljerna mer än min iPhone 6. Nu när jag bor i Sverige och Danmark och reser runt. känner jag att Nikon1 J5 kommer att vara perfekt att ha med mig runt.
  Jag lägger också mina bilder på facebook och instagram för inspiation till andra människor, så den här kameran skulle vara perfekt för mig med sin wifi-funktion.
  Tack!

  Reply
 43. Paulina Blåder on

  Hej! Jag skulle vilja vinna kameran för att den skulle underlätta i mitt liv och hjälpa mig på vägen till mina mål. Jag jobbar som modell och försöker driva en blogg om detta samtidigt. Jag tror att en smidig kamera med bra kvalité på bilder och som framförallt har wifi skulle kunna hjälpa mig. Med denna kamera kan jag fånga mina ögonblick på resor, backstage på plåtningar, outfits och annat i min vardag och enkelt dela med mig av dom! Jag tror att den kan hjälpa mig att utvecklas och att växa, då jag lättare kommer kunna blogga mellan alla olika jobb och resor. Jag har även ett större mål inför hösten som är att lyckas som modell i NY. Det kommer vara ett stort steg för mig att få resa dit och inte bara inom mitt modellande utav även för att jag kommer att behöva åka ensam från alla nära och kära hemma i Sverige. Denna kamera skulle då göra det enklare för mig att dela med mig av mitt äventyr och kunna hålla bloggläsare och inte minst min familj och mina vänner uppdaterade om allt som händer i NY. Men kameran är inte bara perfekt till bloggen utan även för att fånga alla mer personliga ögonblick däremellan som jag själv kan bevara som minnen när jag ser tillbaka på mina steg och resor inom modellkarrären.
  Håller tummarna för att detta går vägen, Kram, Paulina

  Reply
 44. Elin on

  Hej Julian, wow vilken tävling! Har kollat in denna kamera hur länge som helst känns det som och speciellt sedan du börjat blogga om den! Jag heter hursomhelst Elin och är 16 år. Jag kommer från en pytteliten ort där ingen tror att man kan lyckas med någonting, därför har jag bestämt mig till 100% att lyckas med min blogg som jag lägger massor av min tid på! Älskar mode, att fotografera och att se mig om. Det präglar självklart min vardag och är även det jag skulle använda den här kameran till – att fånga alla minnesvärda ögonblick i vardagen då jag alltid varit en sån som ska fånga allt! Har enda sen jag var liten när jag fick min första lilla kamera varit helt fast och tror att den här kameran skulle hjälpa mig att lyckas precis så bra som jag vill och vet att jag kan trots vad alla andra tror! Tack för att du alltid inspirerar mig!

  Reply
 45. David Martinsson on

  Med den har Nikon 1 J5 i min hand man magiska bilder får, det är tur att dem blir minnen när tiden går.
  En design som är smidig, enkel och elegant passar mig perfekt, den kommer göra mitt liv komplett.
  Skulle jag bli husse av denna elektronik, skulle jag känna mig unik.

  Kram David

  Reply
 46. Martina on

  Julian! Andra året i rad man försöker skriva i ord varför man så gärna skulle vilja vinna en kamera, jag är en av många. En sanning, en anledning varför jag anser att jag denna gång skulle få lite tur är att mitt senaste år har varit tufft. Både privat och utåt. Allt har gått snett till men ändå har jag kämpat, fan vad jag har kämpat. När jag kollar tillbaka på detta år, när mina vänner ger mig en klapp på axeln inser jag att jag har genomgått det omöjliga. Nikon 1 j5 kan också klappa mig rätt bra på axeln. Fotonörden i mig hurrar och ser alla möjligheter med denna kamera. Den kan följa med ALLTID (WOOOHOO), under resor, under nätter och hjälpa mig att minnas alla goda stunder i mitt liv.

  Reply
 47. Sofia Eriksson on

  Om jag vann denna kamera skulle jag använda den otroligt flitigt. Dock inte för mitt personliga bruk utan för mitt fotbollslags skull. Jag spelar fotboll 5 dagar i veckan och jag plus en tjej till i mitt lag är instagram ansvariga där vi uppdaterar vad vi gör innan/under/efter träningar och matcher. Vi vill även inspirera andra lag och privatpersoner genom att visa olika fotbollsövningar & styrkeövningar. En iphone kamera fångar inte den där speciella rörelsen som kan vara otroligt viktig i just den bilden.
  En systemkamera kan göra så mycket under. Vi får proffsigare bilder, sparar tid, slipper ta 100 bilder för att få till den perfekta bilden och vi kan utvidga oss mera!

  Reply
 48. Shirin on

  För att du är en inspiration, för att det vore så otroligt fint om det gick att i bästa fall då även få någon minut med dig för att fråga om råd till att få lika fina bilder som dina. Älskar de skarpa linjerna och den vita nyansen och ditt sinne för detaljer och känsla. För att när livet blir lite för mycket livet ibland så är det bakom mina bilder jag gömmer mig, får sinnesro och känner som störst lycka. Vore en dröm att en dag kunna livnära sig på det som ger en störst glädje. Stort tack för allt du delar med dig. xx S

  Reply
 49. Sofia Dahlberg on

  Hej!
  Jag har sett dom här “vinn en Nikon” tävlingarna lite varstans på senaste och har väl aldrig riktigt tänkt att jag skulle ställa upp, för vad är oddsen att man vinner? Jo, obefintlig om man inte är med alls! So here goes, jag har länge fotat med min Nikon D3100 och den är underbar. Dock börjar det kännas väldigt “old school” att ha en kamera utan wifi! Den är dessutom lite klumpig att bära med sig. Så får därför ofta stanna hemma. Jag har varit på span ett tag efter en ny kompaktkamera med schyssta specs, bl a denna då jag gillar Nikons kameror. Vore galet nice att vinna, då skulle kameran få följa med bra mycket oftare och föra-över-bilder-till-telefonen-funktionen skulle nyttjas flitigt! Så det är väl bara att hålla tummar å tår.
  Tack för en nice blogg! /Sodalicious

  Reply
 50. Marcus on

  Att fånga ögonblicket är inte alltid så lätt, oftast har det man vill fota redan skett. Men du vet att det blev rätt, när bilden i skärmen visar det du just med ögat sett. Men med Nikons nya 1 J5 kamera blir det lätt,
  den är fullständigt komplett och jag kommer på att ta bilder aldrig bli mätt.
  Att vinna vore fett!

  Reply
 51. louise on

  Som en aspirerande fotograf och filmskapare kan jag j inte vara mer tacksam för denna möjlighet att vinna Nikon 1 J5. I mitt arbete med fotografi och film anser jag att de spontana ögonblicken är de som visar sig vara det bästa för att filma och fotografera och de mest minnesvärda, men dessa stunder fångas sällan med en riktigt bra kamera eftersom att jag inte alltid bär med mig min stora kamera. Då står man där, på väg hem från jobb eller på väg till mataffären, med något/någon att filma/fotografera, och får göra det bästa av situationen med en telefon, och det är inte ultimat. (Och jag måste erkänna att ibland känns det så fel att ta bild på någon med en telefon att jag ibland inte gör det alls.) Därför skulle denna kamera, med dess storlek, vara perfekt för mig att alltid ha i väskan och när som hels kunna fånga minnesvärda ögonblick OCH samtidigt kunna få ett bra resultat. Mitt framtida mål med mina filmer och bilder är att ge människor inblick i delar av livet de inte skulle uppleva i deras dagliga liv. Att kunna skapa film och ta bilder, med fokusering på youth culture, som kan få någon att förlora sig (på ett bra sätt )i en fiktiv ny värld eller att fånga verkligheten och upplysa folk med en sanning och en historia som berör, är något som jag brinner för. Denna kamera skulle definitivt ge mig en chans att fullfölja mina mål. Hallå? 4k filmer? YES PLEASE!

  Reply
 52. Olivia on

  Jag är i nuläget en student och har därmed inte massvis med pengar. Jag spenderar dagarna med att plugga till civilingenjör och har inte mycket tid till att jobba. Jag älskar dock att dokumentera allt som händer i min vardag. Att ha en liten Nikon 1 J5 i väskan varenda dag hade varit perfekt. Den får plats även om jag måste ha med mig datorn till skolan, den är inte för tung och den tar bra bilder. Jag har aldrig ägt en riktigt bra kamera och kör nu på mobilen (iPhone 4S) som vi alla vet inte är den bästa. Använder mobilen till flera bilder om dagen så det hade varit otroligt roligt om jag vann denna kameran för jag vet att jag hade använt den flitigt i min vardag. Min tid i plugget är snart över och jag hade blivit överlycklig om jag skulle kunna lämna denna period i mitt liv med bilder och filmer och på så sätt kunna minnas min tid vid skolbänken bättre.

  Reply
 53. Jos on

  Hur, var och varför jag skulle få användning av denna guldklimp till kamera? Svaret är kort och gott: jag skulle kombinera den till både nytta och nöje. Snart rullar mitt sista år av tre igång på min universitetsutbildning och under det tredje året sker mycket praktiskt och kreativt arbete samt skapande. Design, foto och text är tre huvudpunkter inom min utbildning och den här kameran hade hjälpt mig att få proffsigare, snyggare och bättre bilder i mina studier och projektarbeten. Förutom den viktiga nyttan kameran gjort hade jag såklart utnyttjat den till att föreviga magiska ögonblick, härliga stunder och fina minnen – allt ifrån vanliga tisdagskvällar till festliga lördagsnätter. Att jag är grymt intresserad av foto och dessutom grymt intresserad av att BLI bättre på att fota gör knappast min längtan efter en kamera med hög kvalité och spännande funktioner.

  Xx,
  Josefin

  Reply
 54. Joel on

  Tjenare Julian
  denna kamera skulle vara helt perfekt för mig då min nuvarande system kamera har gått i kras. Denna kamera har jag hört mycket gott om både från dig och andra fotografer. Med en ny smidig kamera skulle jag äntligen kunna fota o hjälpa min syster och även själv bli fotad då båda brinner för mode och vårat mål är att en dag bli lika stor som du är idag. Men en kamera med wifi skulle jag även kunna lägga upp bilder enkelt på instagram och få världens bästa flöde en dag. Nått som även skulle vara en dröm är att en dag kunna få fota dig med dina super tunga outfits med denna kamera så sitt inte och tveka utan ge mig den fantastiska kameran.
  Vill även tacka dig för all inspiration du har givit mig med dina outfit de senaste 5 åren.

  Reply
 55. Gabby on

  Hej Julian, Du vet när man bara känner att man är en supertråkig människa? Typ inte är rolig, inte är snygg, inte har fyndiga saker att säga? Jag har känt så ganska länge och jag är såå jävla trött på det. Jag vill att mitt liv ska vara så himla, himla kul hela tiden, bara proppfyllt med kompisar, fester, myskvällar, och allt sånt bra. Att må bra och tycka man är bra, konstant. Jag har en blogg, där jag liksom kan visa vem jag är. Det är tryggt där och jag kan bestämma exakt hur jag vill vara, och hur folk ska se mig. Men den är ju superliten. Jag vill kunna visa att jag är så jäkla bra, svinrolig, megasnäll, ärlig, feminist, och verkligen bara köra mitt race och vara den superbra människan jag är. En lika superbra kamera skulle hjälpa supermkt. Jag har redan så bra ideér men en mobilkamera does not make me justice <3

  Reply
 56. Karoliina on

  Hej Julian! Jag tycker att det är fantastiskt att du är en del av Im Next teamet! Du är en superduktig fotograf och en modeikon och jag tycker att det är väldigt viktigt att manliga bloggare har börjat få mer och mer uppmärksamhet i modebranschen, för att jag tycker att ni är precis lika grymma som alla tjejer och jag känner att vi kan lära mycket från er. Jag har alltid varit en konstnärlig person och uttryckt mig både genom musik, bildkonst och dans. Tre år sedan då jag flyttade till Stockholm från Finland så träffade jag min nuvarande bästa vän och började fotografera henne för hennes blogg. Jag blev genast kär i fotografering och det blev min passion. Jag jobbade hårt för att bli bättre och började fota mina familj och vänner, även andra bloggare i Finland. Min största inspirationskälla är bloggar, speciellt svenska. Ni alla har så otroligt mycket talang inom fotografering men också vision och nya spännande idéer. Vilket jag tycker är viktigast är att ni har alla en egen stil och att ni inte är rädda att uttrycka er utifrån era personliga perspektiv. Jag har länge själv planerat att starta en blogg, för att även om jag älskar att fotografera andra för deras ändamål så brinner jag för att skapa något eget, visa min konst och hur jag ser världen, kanske även lyckas i min tur att inspirera någon annan. Jag har hört mycket om den här kameran och känner att den måste utan tvekan vara den bästa att ha med sig vart man än går, som en del av ens arm. För ofta hamnas jag i en situation där jag känner mig inspirerad av min omgivning men inte har en kamera med mig för att dokumentera det. Som du säkert vet så är en stor systemkamera inte så smidigt att bära med sig så ibland känner jag att jag inte är så uppmärksam och går miste om många fina stunder bara för att mina verktyg saknas. Jag tror att Nikon 1 J5 skulle hjälpa mig att utnyttja hela min potential och bjuda på mycket spännande material till min kommande fotoblogg. Tack för en unik och inspirerande blogg och keep up the good work!

  Reply
 57. Elvira on

  Så fin kamera! Älskar att den är en blandning av vintage, digital och system.
  Jag fotar mycket med mobilen men önskar att jag hade haft mina bilder i bättre kvalitet.
  Men så är det säkert för de flesta :) Nåväl kram <3

  Reply
 58. Alexander on

  Hej!
  Jag är en 15-årig kille och min stora passion är fotografi och med denna kamera skulle ju kunna få allt som inspirerar mig i vardagen i kortform. Jag får alltid olika visioner om olika coola kort jag skulle vilja fota och med denna kamera skulle jag kunna skapa riktigt fräna bilder. Mitt och min kompis största intresse är att strosa runt på stan och fota outfits & byggnader och att få alla små detaljer i ett, det är roligaste vi vet är att vara kreativa. Dessa bilder skulle bli 100 gånger bättre med denna kamera jämfört med Iphone kameran!!! :) Jag ska börja media på gymnasiet, vilket är perfekt om man har en bra kamera. Min dröm är att bli framgångsrik inom fotografi och att kunna jobba inom den fotografiska branschen!

  Reply
 59. Linnéa on

  Hejsan!
  Jag införstådd i att chansen att just jag skulle vinna denna tävling är ooootroligt liten med tanke på alla andra värdiga vinnare i dina kommentarer. Dessutom har jag ju det emot mig att jag näst in till aldrig vinner i liknande tävlingar och utlottningar, men men, hoppet är väl det sista som överger människan.

  Nyligen slog det mig dock hur fort tiden faktiskt går. Jag insåg att mycket utav de minnesvärda och betydelsefulla händelserna som jag stöter på i min vardag, kommer bara inom någon månads tid vara glömda, placerade i det förgångna. Jag insåg att dagarna som passerar inte bara är en förberedelse inför något stort, utan faktiskt är det som kan räknas till min “livshistoria”.

  Därför har jag bestämt mig för att jag, på ett eller annat sätt, vill dokumentera så mycket som möjligt av allt i mitt liv. Bilder på mina vänner, bilder på min familj, bilder på min hemstad, mina kläder och saker runt omkring. Bilder som representerar mitt liv.

  I framtiden, förmodligen många år framöver, kanske jag rensar i mitt förråd och sitter och letar igenom de sedan länge igentejpade och undanställda lådorna från min ungdom och av en slump hittar ett gammalt och slitet album. Jag kanske då öppnar det bara för att se efter vad det är och häpnar över bilderna jag envisades med att ta som ung på allt och alla. Jag kommer kanske skratta åt vad mitt 18-åriga jag hade på mig och kanske gråta över människor jag saknar. Det är ju trots allt sant att en bild säger mer än tusen ord.

  Det är detta som är drivkraften till varför jag skickar in mitt bidrag till dig. Inte för att jag förtjänar det mer, utan för att det fortfarande finns en gnutta hopp om att det kanske blir jag som blir den stolta ägaren till en alldeles egen kamera. Även om chansen är minimal kan jag inte få ut bilden ur mitt huvud hur mitt 30/40- åriga jag, mitt i allt avbryter rensningen av förrådet bara för en kort stund kunna glädjas och minnas mitt liv som ungdom.

  Oavsett vad slutresultatet blir, hoppas jag att du har en trevlig dag/ kväll :)

  // Linnéa

  Reply
 60. Mohammedi's on

  Jag åker utomlands, jag åker till olika möten, jag har plåtningar och liknande. Jag har en gammal systemkamera som är riktig stor, jag behöver en mindre kamera för att kunna ta med mig den till alla dessa ställen jag åker till, för att kunna uppdatera mina bloggläsare med så många bilder som möjligt. Ja har tyvärr inte råd med någon kamera mer, då ja har lagt flera tusen på min kamera och jag är arbetslös.

  Reply
 61. Mathy on

  Under hela mitt liv har jag och min mormor alltid älskat att fotografera. Mormors favoritobjekt att fotografera var alltid blommor, medan jag såg mer intresse i vad som händer här-och-nu. Folk, djur, fordon, växter m.m. i olika rörelser och miljöer. Att fotografera har varit ett ständigt intresse som jag och mormor haft gemensamt. Tyvärr bor min mormor 5 timmar resväg bort. Då mormor var med om en olycka som ung, samtidigt som hon kämpar mot en sjukdom och åldras, kan hon inte längre hälsa på oss lika ofta som förrut.
  Jag vill vinna Nikon J5 kameran så att jag och mormor kan fortsätta våra fotorundor, men istället digitalt över nätet. Genom den snabba wifi-enheten skulle det med nikon J5 vara möjligt. Jag vill ta bilder på min vardag, mina vänner, mormors favoritblommor och vackra kontraster i miljön vi lever i, och skicka de bilderna till mormor så att hon 5 timmar bort kan följa sitt barnbarns uppväxt på det sätt vi alltid gjort. Min mormor är fantastisk och jag vill inte att olika hinder och lång resväg ska stoppa oss från att fortsätta våra fotorundor, därför vill jag vinna en nikon J5.

  :) Mathilda Ljungberg

  Reply
 62. Amira on

  Hej Julian,

  Jag har tävlat i denna tävling även i julas och lyckan att se att tävlingen är tillbaka är så så stor! Minns att jag satt och uppdaterade din blogg varje timme för att se om du presenterat vinnaren! Haha, det var så nervracking!! Min motivering är faktiskt densamma som sist så jag skriver den igen och håller tummarna extra hårt denna gång!! :)

  Jag vill så otroligt gärna vinna för att jag kommer från en familj (bara mamma och syskon) som inte tillhör den skaran som har pengar. Min mamma är sjukskriven sedan 9 månader tillbaka, vilket mamma har förklarat är anledningen till att vi måste leva på ett “snålt sätt”. Det betyder tex att vi mest troligtvis inte kommer att kunna fira alla mysiga högtider i år då alla presenter och all mat hade kostat för mycket. Men också för att mamma är trött och orkar inte. Det betyder också att jag och mina syskon måste klara oss på de saker vi har och inte kan köpa nytt. Det har jag accepterat, även om det är ledsamt för jag älskar kläder, foto och design. Därför skulle sådana “onödiga köp” aldrig komma på tal i min familj. Jag tycker så synd om mamma som kämpar med hyror och allt att jag vågar inte be om något och när jag väl ber om något (som jag verkligen behöver), så känner jag skuld. Jag hade blivit super super lycklig om jag fick vinna denna kamera, då jag verkligen älskar att fota fina miljöer och värdefulla händelser. Jag är nog den ända i min kompisskara som inte ens äger en kamera, och min flera år gamla mobilkamera ger varken fina bilder eller lust till att fotografera.jag är alltid beroende av att andra i min omgivning ska fotografera de minnesvärda händelserna och sen måste jag be om bilderna och hoppas på att personen skickar de. Märker att det är uttjatade för folk runt om mig och har slutat fråga om jag inte känner att jag Verkligen vill ha just de bilderna.
  Förlåt för att detta blev så långt, hoppas att du orkade läsa :) Håller tummar och tår!!
  kramar från Amira

  Reply
 63. lukas on

  Min flickvän är väldigt fotointresserad men jag har inte delat hennes intresse. Nu på senare tid har jag dock börjat tycka om att fotografera och skulle vilja skaffa mig en egen kamera så jag kan dela hennes intresse. Denna kameran verkar perfekt då jag inte vill släpa runt på en allt för stor en och den verkar ta bra bilder. Att vinna kameran hade betytt mycket för min utveckling som fotograf men också väldigt mycket för vårat förhållande!

  Reply
 64. Amanda on

  Hej Julian!

  Att motivera varför just jag ska vinna är oerhört svårt. Enklast vore så klart att inte ens försöka, men vart kommer man med den inställning? Kanske en bit någonstans, men definititvt utan kamera.

  Jag är en kreativ själ som älskar att måla, fotografera och redigera. Så fort jag får en chans sätter jag upp olika genomtänkta projekt där kameran alltid spelar huvudrollen. Efter fem år tillsammans med min trogna vapendragare D3100 har jag länge känt att jag har utvecklats över kamerans förmåga och länge varit sugen på att variera mig med en kompakt kamera.

  Jag dras till annorlunda saker när jag fotograferar. Eller kanske det som de flesta människor inte lägger märke till i vardagen. Jag vill upptäcka det vackra i det som anses fult eller tråkigt. Allt från halltapeten i min morbrors urgamla sommarhus, strukturer i avskavda kakelplattor som ger en hård kontrast mot det mjuka och vetefält på sensommaren till vågmönster i turkosa vatten på en utlandsresa. Att äga en Nikon 1 J5 hade underlättat min fotografering i vardagen eftersom jag då alltid kan fånga nya värdefulla ögonblick med en ultraskarp kvalité i ett mer användbart format.

  Tack Julian för att du alltid inspirerar mig till att bli en lika bra fotograf som dig, genom varje foto du levererar.

  Reply
 65. elin l on

  Varför ska jag vinna? Jag vill skapa och fånga ögonblick. Fånga platser och människors känslor i bild. Skratt och tårar. Jag vill fånga allt levande och allt som sker precis just nu. Du vet, de där bilderna som har makten att ta dig flera år tillbaka? Det är de bilderna som jag vill skapa och fånga.

  Fotografier fångar händelser som aldrig kommer att upprepas och visst är det fantastiskt att ha chansen att kunna fånga dem med hjälp av en kamera? Jag vill vinna för att fånga dem, händelserna.

  Är det kanske min tur att vinna nu? Jag fyller 21 år på fredag, och att fånga bara den händelsen skulle vara en dröm.

  Kram,
  E

  Reply
 66. Victoria on

  Den här tävlingen kunde ju inte kommit mer lägligt! Jag har, efter ett par tuffa månader, insett att jag måste fokusera mer på mig själv och det som gör mig lycklig. Detta är bland annat att ge mer utrymme och tid för mitt största intresse och det så får mig att koppla av ordentligt – vilket är att fotografera! Men nu till lyxproblemet.. Jag har “bara” en jätte till systemkamera och har länge spanat på varianter på mindre kamerahus som jag ändå kan koppla samman med mina befintliga objektiv. Och J5an hade varit helt klockren! Så jag håller veerkligen tummarna för att vinna den här tävlingen! Stort tack på förhand! Och riktigt bra tävling!

  Reply
 67. Isac Boukachabia on

  Hey Julls!

  Först och främst vill jag bara säga att jag är sjukt imponerad av din blogg och dina fotografier!
  Jag är själv fotointresserad och skulle väldigt gärna lära mig fota och blogga som du. Ett foto förevigar ett minne för livet och jag har det finns få saker som fyller kroppen med en sån glädje och känsla av nostalgi som att titta igenom ett gammalt fotoalbum, en resa jorden runt, en familjemiddag eller helt enkelt bara en bra selfie! Därför vet jag att kameran du tävlar ut skulle hjälpa mig fånga mitt äventyrliga och fantastiska liv! (promise to keep you updated if i win!)

  Keep up the good work, ciao!

  Reply
 68. Elsa Winge on

  ÅH vilken tävling!!!

  För mig handlar fotografi om mer än att skrapa ihop ett facebook-album, det handlar om mer än att visa upp på instagram eller i bloggen. Givetvis är det en stor del i det hela, att ta en bild som man tyckte blev riktigt bra som man sen lägger upp för att få respons från andra människor men det är inte därför jag knäpper en bild. Fotografi för mig handlar om att kunna trycka på stopp i den där millisekunden som man sen kan spara i hela sitt liv. Att lyckas fånga så mycket liv och känsla i en bild så att man kan uppleva exakt samma känsla om 20 år måste vara det häftigaste som finns. Jag är en tjej som just nu bor i Stockholm men om ett par veckor åker jag iväg på en tågluff och kommer att besöka hela 7 städer. Det lär bli en så otrolig resa och absolut inte den sista för jag vill ut och se vad det är för planet jag står på. Jag vill också minnas den och alla de platser jag kommer att besöka under åren så att jag kan få uppleva dem grafiskt och minnas hela livet ut.

  Så jag anser att jag vill vinna den här tävlingen för att jag har motivationen och viljan att använda kamerans alla funktioner, undersöka varje inställning och använda den tills den säger godnatt. Den ska få bli min bästa vän och följa med mig överallt, helt klart.

  Reply
 69. Emely on

  Wow,vilken fantastisk tävling!!
  I höst ska jag börja ett nytt kapitel och flytta till staden som aldrig sover, nämligen NEW YORK!!
  Jag önskar vinna den här fantastiska kameran för att: hur kan jag åka till New York med endast en mobilkamera
  som jag köpte för 5 år sedan och tro att jag ska dokumentera mitt händelserika liv i NYC? nej det går ju inte.
  Och vi vet ju alla att jag behöver en kamera för att vadsomhelst kan ju hända närsomhelst.
  Jag menar, jag kanske springer på Ryan Gosling och har lågt batteri på min telefon. Big no no! Ha det gott :)

  Reply
 70. Emmaaaa on

  Hej Julian!

  Denna kamera vore helt magisk att äga! Jag har i två års tid konkat runt på min Nikon D5200 (älska Nikon <3) till alla platser jag besöker. Jag älskar den över allt annat och behandlar den som mitt barn, men det börjar bli tröttsamt att släpa på en så tung kamera. Därför har jag varit på jakt efter en kampakt systemkamera en tid nu men i och med att jag är student så har jag väl inte riktigt råd att köpa en själv. På min blogg lägger jag upp alla fina bilder och därmed minnen från vad jag hittar på. Jag lägger oftast upp outfitinlägg och det är där min stora klumpkamera är bra att ha! Dock så skulle jag verkligen behöva en liten, det är inte kul att bära på båda skolböcker, dator och denna stora kamera, om man ska göra något efter skolan. Och nej jag tänker inte fota med mobil, hatar mobilbilder, lol.

  Nej, detta är min dröm. Jag älskar att sprida glädje, kärlek och inspiration på min blogg och denna lilla krabat skulle underlätta det väldigt mycket!

  Ha det bra,
  Emma. :)

  Reply
 71. Alexandra Smedman on

  Alltsååååå dör. Tänkte senast idag att jag måste spara ihop till en ny kamera. Min nuvarande funkar inte och blir galen på att jag inte kan fota. Saknar att få vara kreativ och få göra det jag älskar mest i världen. (Efter mat då.) Please Julle ❤️❤️❤️❤️❤️❤️

  Reply
 72. Katrina on

  Hej Julian!

  Jag vill vinna denna kamera eftersom när jag tittar bland alla dina bilder och dina kompisar bloggare som Angelica Blick, Rami Hanna och Kenza så blir sjukt avis. Men detta är på ett bra sett, jag menar jag ser upp till er för ni förstår nog inte hur många personer ni hjälper varje gång ni gör ett inlägg.
  För min del hjälper ni mig att få inspiration och titta på livet på ett bättre sett när allting är så dåligt omkring mig, men varje gång jag läser er blogg och ser alla era bilder så får ni mig titta på bättre dagar.
  Därför vill jag kunna inspirera folk som ni gör när ni bloggar. Jag är verkligen glad att ni finns och tack för allt ni gör.

  Mvh, Katrina

  Reply

Leave a Reply

 • (will not be published)