Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

15:22 | December 19, 2014

GOOD NEWS

JulianH_snapshot20JulianH_snapshot21Snapshots from Morocco

Det är fredag, bara 5 dagar kvar till julafton och jag kommer med riktigt goda nyheter till en av er. Som ni alla vet så har jag tillsammans med Nikon haft en tävling där ni har haft chansen att vinna en sprillans ny Nikon D5300 och jag har typ haft ångest över alla era fina kommentarer för jag vill kunna ge en kamera till alla er <3 Men det är bara en person som kan vinna och förhoppningsvis kommer det fler riktigt schysta tävlingar framöver. STORT GRATTIS till Ida!!! Jag mailar dig med mer info! :) Här är hennes motivering…

Hejsan! Här kommer min motivering till varför just jag vill ha kameran. Sen jag var 6år har jag alltid drömt om att lyckas inom utförsåkning, det har varit och är min stora dröm som jag gjort exakt allt för. I somras på Sophiahemmet Atro kliniken fick jag reda på att jag aldrig kommer kunna ha en skidkarriär eller någon karriär där man använder knäna, att jag var tvungen att sluta med alla idrotter. Anledningen till detta är för att jag hade fått knäsjukdomen knäatros grad 2 vilket gör att mitt brosk i knät är förstört och gör att jag har kronisk smärta vilket blir sämre vid hårdträning så att man tillslut knappt kan gå. Att vara 16år och få sin största och enda dröm förstörd är hårt, att få veta att det är 1% chans att en person under 18 får detta och att det finns ca 10% chans att jag kommer kunna ha en skidkarriär tär på en. Allt det här förstörde mig totalt, många kanske tänker “det är bara en sport” men för mig var det så mycket mer, det var något som jag hade offrat allt för, något som gör och gjorde mig lycklig. Jag kunde bara inte ge upp min dröm, speciellt inte när jag kommit in på skidgymnasium och det betydde allt. Så jag har valt att gå emot alla läkare, att kämpa, att ha hopp och hoppas på de där 10%. Nu är går jag på Tärnaby skidgymnasium och är stolt över mig själv. Jag tappar inte hoppet och slutar kämpa trots att nästan alla läkare/sjukgymnaster jag mött försöker få mig att sluta, jag kämpar även fast jag ligger efter i träning för att jag inte kan göra saker med knät som alla andra kan, jag kämpar även fast jag har ständig smärta och jag har hoppet uppe trots att jag vet hur liten chans det är för mig. Så då kan man fråga sig, vad har detta med kameran att göra? Jo, jag vill kunna knäppa bilder och skapa minnen och minnas detta som något gott, för jag vet trotsallt inte hur länge till jag kan åka. Jag vill kunna kolla tillbaka på bilderna om 10 år och veta att jag gjorde allt jag kunde trots motgångarna, eller kolla tillbaka och minnas jag övervann dessa 10% och nådde min dröm. Denna kameran skulle ge mig en möjlighet till att kunna det, för tyvärr så finns inte pengarna till för det då det är dyrt att gå på skidgymnasium och allt blev ännu dyrare pga knät. Jag skulle vara så tacksam för denna kamera! Enda sen tidig ålder har jag läst massvis med bloggar och drömt själv om att få börja blogga. Så om jag skulle vinna kameran så skulle jag börja blogga, blogga om resan mot de där 10% och mycket mer. Skulle bli så otroligt glad för denna kamera, skulle ha med den överallt då jag älskar att ta bilder och göra saker. Vill få alla upplevelser i bild, allt från träningsläger i Italien till shopping i Stockholm.