Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

11:21 | July 10, 2015

– PHOTO TIPS –

JulianH_mynikonmoments4JulianH_mynikonmoments1JulianH_mynikonmoments3Blogging from my favorite spot with my Nikon J5


Så här ser det alltså ut “bakom kulisserna” när jag sitter hemma och bloggar/redigerar bilder/svarar på mail osv. Älskar att sitta vid fönstret nu när det varmt ute. Men en sak som jag faktiskt aldrig har berättat eller visat för er är hur jag gör när jag redigerar mina bilder, vad jag tänker på när jag fotar och vilken kamera jag använder till vad!

Just nu fotar jag mina outfits med en Nikon Df, ett 85mm och ett 20mm objektiv beroende på vad det är för stil och miljö. Med 85mm brukar jag ha så låg bländare så möjligt för att skapa kort skärpedjup (ni vet när bakgrunden är jätte suddig och det är bara ett motiv som är i fokus), och med 20mm så kan man leka mer med vinklar eftersom det är ett vidvinkelsobjektiv. Det här är bara hälften av min utrustning men det är de jag fotar mest med! Sen är det flera saker jag tycker är viktigt att tänka på; 1. Ljuset, 2. Miljön, 3. Fokus i bilderna. Vardagsbilderna fotar jag med antingen en Nikon D5500 eller den här lilla Nikon J5 som är min nya favvo. Ibland orkar man bara inte ta med sig de stora kamerorna och då är denna perfekt. Den är liten, väger ingenting, får plats överallt, tar super fina bilder och som jag har berättat tidigare så har den wifi vilket gör det väldigt smidigt att skicka över bilderna direkt till mobilen och lägga upp på Instagram. And that I like!

När det kommer till redigering så använder jag mig av två redigeringsprogram, Camera Raw och Photoshop. För ett år sedan kunde jag knappt något i Photoshop, men det gäller bara att lägga ner mycket tid på det och testa sig fram så går det ganska fort att lära sig. Hoppas jag har lyckats svara på några av era frågor iaf :) Men hojta till om det något mer ni vill veta!

___________________

This is how it looks like “behind the scenes” when I’m sitting at home blogging / editing pictures / answering emails and so on. Love to sit by the window now during summer time. But one thing I’ve never actually told or shown you guys is how I do when I edit my pictures, what I think is important and what camera I use for what!

Right now I shoot my outfits with a Nikon Df, a 85mm and a 20mm lens, depending on what kind of style and setting. The 85mm is to create a blurry background leaving just one subject in focus, and with the 20mm you can play more with angles because it is a wide-angle lens. This is only half of my equipment, but it’s what I usually use the most! When I’m out shooting I think is important to keep in mind; 1. The light, 2. The environment, 3. The focus. My lifestyle pictures are taken with either a Nikon D5500 or this little Nikon J5 which is my new favor. It’s small, weighs nothing, fits everywhere, takes super nice pictures and as I’ve told you earlier, it has wifi which makes it very easy to send the images directly to your phone and upload on Instagram. And that I like!

When it comes to editing, I use Camera Raw and Photoshop. A year ago I really didn’t know anything in Photoshop, but you just have to give it some time! I hope I have answered some of your questions anyway, but just let me know if there is anymore else you wanna know :)